ΤΟΠΙΚΑ

Παιδική χαρά κάτω από υποσταθμό της ΔΕΗ στα Καλά Νερά

παιδική-χαρά-κάτω-από-υποσταθμό-της-δε-387752

Ξεκίνησε να υλοποιείται στα Καλά Νερά, προκαλώντας τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής

Αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής των Καλών Νερών προκαλεί η τοποθέτηση των πρώτων παιχνιδιών σε χώρο, που θα λειτουργήσει η νέα πιστοποιημένη παιδική χαρά στο χωριό, η χρηματοδότηση της οποίας γίνεται μέσα από το «Πράσινο Ταμείο». Η χωροθέτηση της παιδικής χαράς σε έκταση όπου υπάρχει εγκατεστημένος υποσταθμός της ΔΕΗ προκαλεί ερωτήματα…

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή νέων παιδικών χαρών, που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο «Πράσινο Ταμείο». Νέες παιδικές χαρές έχουν ξεκινήσει ή ξεκινούν σε Μηλίνα, Νεοχώρι, δύο στο Τρίκερι, στο Προμύρι, στον Λαύκο, στα Καλά Νερά, στη Γατζέα. Η συνολική χρηματοδότηση είναι ύψους 200.000 ευρώ.

Η παιδική χαρά στα Καλά Νερά χωροθετήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και με τη σύμφωνη γνώμη της πρώην τοπικής κοινότητας, σε δημοτική έκταση μπροστά από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο σχεδιασμός είναι γνωστός εδώ και τρία χρόνια περίπου, ωστόσο χθες, όταν άρχισαν οι εργασίες και να μπαίνουν τα πρώτα παιχνίδια, εκδηλώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι στον χώρο όπου θα παίζουν μικρά παιδιά υπάρχει εγκατεστημένος υποσταθμός της ΔΕΗ, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τυχόν επιβάρυνση των παιδιών τους από ηλεκτρομαγνητικά πεδία. «Εχουν συνειδητοποιήσει τι κάνουν;», έλεγε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αγανακτισμένος αναγνώστης.

Ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλών Νερών Κώστας Γραμμένος υποστηρίζει ότι ο σχεδιασμός ήταν γνωστός και ότι κανείς δεν είχε αντιδράσει. «Υπάρχουν αντιδράσεις από συγκεκριμένες πλευρές για συγκεκριμένους λόγους», άφησε αιχμές.

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο νέος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός. «Ο σχεδιασμός έχει γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Θα πρέπει να ενημερωθώ πλήρως», το πρώτο σχόλιο του κ. Μιτζικού ο οποίος δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αυτοψία στην περιοχή και θα ζητήσει τις απόψεις των κατοίκων και της τοπικής κοινότητας, πριν, αν χρειαστεί, προχωρήσει σε ενέργειες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου