ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο η φλόγα της προσφοράς

στον-βόλο-η-φλόγα-της-προσφοράς-387767

Πανελλήνια λαμπαδηδρομία για τη στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας

Μηνύματα στήριξης της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο μεταφέρει η 17η πανελλήνια λαμπαδηδρομία, που έχει ως ενδιάμεσο σταθμό τον Βόλο και αναμένεται να καταφθάσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί προσεχώς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η τελετή αφής της φλόγας πραγματοποιήθηκε τιμής ένεκεν στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού την Παρασκευή 26 Ιουλίου και μετά από μια μεγάλη διαδρομή θα καταλήξει στο Ξυλόκαστρο, στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπου διοργανώνεται το πανελλήνιο συνέδριο εθελοντών αιμοδοτών.

Η θεσμοθετημένη πρωτοβουλία της πανελλήνιας ομοσπονδίας εθελοντών αιμοδοτών, που υλοποιείται με την συμμετοχή των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, έχει ως στόχο να στείλει μηνύματα στην ελληνική κοινωνία που αφορούν στον εθελοντισμό γενικότερα, την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και κάθε δράσης που έχουν στόχο να διευκολύνουν και να απαλύνουν τον πόνο των συνανθρώπων.

Η δράση πραγματοποιείται σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, που υποστηρίζει επί σειρά ετών την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, και πλαισιώνεται από δεκάδες δρομείς και εθελοντές, οι οποίοι έχοντας ως αφετηρία τον βωμό στην είσοδο της πόλης, κινούνται μέσω του παραλιακού μετώπου, μέχρι το πάρκο του Αναύρου, κοντά στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας Ιγνάτιος Γελαγώτης, ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμο Βόλου για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Ο ίδιος επισήμανε παράλληλα ότι το ζητούμενο είναι να μεταλαμπαδευτεί στους νέους αιμοδότες η αξία της εθελοντικής προσφοράς, προκειμένου να ενισχύσουν την δράση και τις προσπάθειες του συλλόγου «Αλληλεγγύη».

Το μήνυμα που απευθύνει στους Βολιώτες ενόψει της 17ης λαμπαδηδρομίας είναι «η φλόγα που έρχεται στον Βόλο να φωτίσει τις καρδιές των ανθρώπων, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, που πάσχουν», ενώ προτρέπει τους υπέρμαχους του εθελοντισμού κάθε ηλικίας να δώσουν το «παρών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου