ΤΟΠΙΚΑ

ΑΔΕΔΥ: Να επιστραφούν 13ος και 14ος μισθός

αδεδυ-να-επιστραφούν-13ος-και-14ος-μισθός-387939

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και προσλήψεις στο Δημόσιο ζήτησε από τον Βόλο ο πρόεδρός της Γ. Πάιδας

13ος και 14ος μισθός, προσλήψεις, αξιολόγηση και συνταξιοδοτικό βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των αιτημάτων, για τα οποία θα διαδηλώσει η ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας που χθες βρέθηκε στον Βόλο και προήδρευσε σε σύσκεψη σωματείων, σε συνέντευξη Τύπου κάλεσε την Κυβέρνηση να πάρει πολιτική απόφαση και να επαναφέρει τα δώρα στον δημόσιο τομέα, ενώ άφησε αιχμές ότι πίσω από την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ κρύβονται πολιτικοί λόγοι.

Υποστήριξε επίσης πως τα δεινά που επιφέρει η μνημονιακή πολιτική για το δημόσιο είναι πάρα πολλά, πως η κατάσταση στο δημόσιο τομέα είναι απελπιστικά κακή τα τελευταία χρόνια, με μεγάλες μειώσεις σε μισθούς αλλά και συντάξεις, ειδικά στους νέους συνταξιούχους που η περικοπή αναμένεται να φτάσει το 30% και κάλεσε την Κυβέρνηση να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου.

«Εμείς ζητάμε επανομοθέτηση του 13ου και 14ου μισθού καθώς και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Διορθωτικές κινήσεις δεν πρόκειται να συμβάλλουν σε τίποτα, διότι οι ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων είναι πολλές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Πάιδας αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα που αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι ειδικά σε ευαίσθητους τομείς υγείας, παιδείας, ασφαλιστικών ταμείων κ.ά., η υποστελέχωση ανέρχεται από 20% έως 40% σε σχέση με τα αρχικά οργανογράμματα.

Η ΑΔΕΔΥ, όπως τόνισε ο κ. Πάιδας, δίνει «μάχη» για μόνιμους διορισμούς. «Η Παιδεία είναι υποστελεχωμένη κατά 20.000-22.000 εκπαιδευτικούς ενώ και στον χώρο της Υγείας οι ελλείψεις είναι τεράστιες, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Η αναλογία αποχωρήσεων – προσλήψεων, έχει επιδεινώσει το πρόβλημα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και κάλεσε τους συναδέλφους του να είναι μαζικά παρόντες στην κινητοποίηση του Σαββάτου.

Οσον αφορά στο θέμα της αξιολόγησης, ο κ. Πάιδας σημείωσε ότι η ΑΔΕΔΥ είναι υπέρ, αλλά όπως ορίζει ο νόμος και όχι απευθείας με αξιολογήσεις στελεχών Υπουργείων όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η μετάβαση των δημοσίων υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ θα γίνει στις 8.30 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου από το Δημαρχείο του Βόλου με ναυλωμένα λεωφορεία, ενώ στη 1.30 το μεσημέρι θα αναχωρήσουν και τα λεωφορεία του ΕΚΒ με τον ίδιο προορισμό. Ο κ. Πάιδας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συγκέντρωση θα είναι μαζική.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απηύθυνε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης, που επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου