ΤΟΠΙΚΑ

Τραυματιοφορείς υπό εξαφάνιση στο Νοσοκομείο Βόλου

τραυματιοφορείς-υπό-εξαφάνιση-στο-νο-388466

«Είμαστε οι χαμάληδες της υγείας», επισημαίνουν – Αναφορά στον εισαγγελέα Βόλου για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό

Ειδικότητα υπό εξαφάνιση οι τραυματιοφορείς στο Νοσοκομείο Βόλου, που μετρά σε ενεργή υπηρεσία 20 άτομα προσωπικό στον συγκεκριμένο τομέα, που γίνονται καθημερινά «μπαλάκι» κυριολεκτικά από Κλινική σε Κλινική, στα εργαστήρια, στην παραλαβή και στα Επείγοντα Περιστατικά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν 24 ωρες το 24ωρο όλες τις ανάγκες στο Αχιλλοπούλειο.

Πριν από δύο μήνες και επειδή το ποτήρι ξεχείλισε για τους ίδιους, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα Βόλου. Κατέθεσαν αναφορά για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν, αναφέρθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό, που κάνουν τη δουλειά τους ακόμη δυσκολότερη, αλλά και την εξυπηρέτηση των ασθενών επικινδυνότερη.

Xθες Τρίτη μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι τραυματιοφορείς πραγματοποίησαν στάση εργασίας 11 π.μ. – 3 μ.μ.

Οπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντί για 5.000 τραυματιοφορείς που θα έπρεπε να υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα υγείας για να υπάρχει επάρκεια, υπηρετούν μόλις 2.200. Από αυτούς αφαιρούνται 536, οι οποίοι μετατάχθηκαν προεκλογικά ως σχολικοί φύλακες στους ΟΤΑ και ακόμη 180 που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 674 τραυματιοφορείς σε όλο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Εχουν ξεπεράσει τα όριά τους…

«Είμαστε οι χαμάληδες τους συστήματος υγείας» επισημάνθηκε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από τραυματιοφορείς του Αχιλλοπουλείου, οι οποίοι δίνουν πραγματικά καθημερινό αγώνα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες που προκύπτουν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάστηκαν να μεταφέρουν στους ώμους ασθενείς, επειδή είναι χαλασμένα τα ασανσέρ ή τα φορεία του Νοσοκομείου. Οι περισσότεροι κατά μέσο όρο είναι άνω των 40 χρόνων, αφού νέες προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

Τυπικά σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Αχιλλοπουλείου απασχολούνται 20 μόνιμοι τραυματιοφορείς και 6 συμβασιούχοι. Πρακτικά όμως από τους 20, οι δύο είναι αποσπασμένοι σε άλλες θέσεις και δεν κάνουν ενεργή υπηρεσία, ενώ από τους συμβασιούχους μόνο οι δύο απασχολούνται στον τομέα, οι άλλοι τέσσερις εργάζονται σε άλλα τμήματα.

«Δεν επαρκούμε σε καμία περίπτωση. Το Νοσοκομείο είναι πολύ μεγάλο. Εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του Νομού. Τρέχουμε και δεν φτάνουμε», λένε οι ίδιοι.

Την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζουν και τεράστιες ελλείψεις στον εξοπλισμό τους (φορεία, αμαξίδια κ.λπ.).

Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου με 8 φορεία και 8 καρότσια, από τα οποία τα περισσότερα τα «έχουν φάει τα ψωμιά τους». Τα τρία καινούργια καρότσια, τα οποία πριν από λίγο καιρό ο Σύλλογος Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ» προσέφερε στο Αχιλλοπούλειο, σύμφωνα με τους τραυματιοφορείς παραμένουν σε ακινησία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου