ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπαράθεση χωρίς όρια

αντιπαράθεση-χωρίς-όρια-428458

 

Μοναχικό δρόμο χωρίς επιστροφή επέλεξε να ακολουθήσει ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Αλεξόπουλος. Με μία πρωτοφανή για τα τοπικά αυτοδιοικητικά δεδομένα επίθεση εναντίον του επικεφαλής του, τέντωσε στα άκρα το σκοινί της αντιπαράθεσης, κόβοντάς το οριστικά…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ολομέτωπη επίθεση εμπεριείχε η δήλωσή του, την οποία αποτύπωσε σε χαρτί όσο διαρκούσε η σύσκεψη για τα έργα του ΕΣΠΑ δύο ορόφους πάνω από το γραφείο του με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη δεν συμμετείχε, καθώς δεν κλήθηκε όπως είπε. Κατά συνέπεια απέφυγε να ανέβει …απρόσκλητος τη σκάλα για τον τρίτο όροφο και να βρεθεί στην ίδια αμήχανη θέση που βρέθηκε μόλις προ ημερών, όταν ο περιφερειάρχης συγκαλούσε σύσκεψη διευθυντών των υπηρεσιών της Περιφέρειας στη Μαγνησία.

«Ήταν ανεπίτρεπτη η στάση του, να απαξιώσει να καθίσει δίπλα μου», σχολίαζε χθες ο κ. Αλεξόπουλος, που θυμήθηκε και τη σύσκεψη των διευθυντών. Τότε είχε επιλέξει το δρόμο της φυγής, καθώς εγκατέλειψε το Διοικητήριο. Χθες, αποφάσισε το δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης.

Το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους δημοσιογράφους για να χαρακτηρίσει τον Κ. Αγοραστό πολιτικά ανώριμο και κατώτερο των περιστάσεων. «Σημασία δεν έχει τι λέγεται, αλλά ποιος το λέει», σχολίασαν κύκλοι του περιφερειάρχη, κλείνοντας τον «διάλογο» των δύο …συνεργατών μέσω δημοσιογραφικών ερωτήσεων.

Νοιώθοντας στο περιθώριο και ρίχνοντας στον επικεφαλής της παράταξης την ευθύνη για τις παγωμένες σχέσεις, ο Δημ. Αλεξόπουλος δήλωνε χθες το μεσημέρι ότι δεν θα παραιτηθεί. «Όπως εκλέχθηκε ο Αγοραστός, έτσι και εγώ», είπε.

Καμία, όμως, αναφορά για το μείζον πολιτικό και ηθικό ατόπημα, όπως από τον περιφερειάρχη χαρακτηρίστηκε, να καταθέσει αγωγή εναντίον του δήμου Βόλου διεκδικώντας το υπέρογκο ποσό των 450.000 ευρώ για γεώτρησή του, από την οποία υδροδοτούνταν επί δημαρχίας του δημότες του. Ενέργεια που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ώθησε τον περιφερειάρχη να τον καλέσει σε παραίτηση.

«Είμαι εκλεγμένος και θα υπηρετήσω τα συμφέροντα της Μαγνησίας και των πολιτών», ανέφερε, κάνοντας τους πολίτες να αναρωτιούνται πότε και με ποιον τρόπο, με δεδομένο ότι έξι μήνες τώρα έχει καταγράψει μηδενικές παρεμβάσεις σε μείζονα ζητήματα που απασχολούν το νομό και ουδείς γνωρίζει τι πράττει καθημερινά στο γραφείο του.

«Ο ηγέτης είναι για να συνθέτει και να ενώνει και όχι για να διχάζει.

Ο κ. Αγοραστός επέλεξε στη σύσκεψη με τους δημάρχους της Μαγνησίας και μάλιστα με ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα, όπως είναι η υλοποίηση του ΕΣΠΑ, να μην παρευρίσκεται ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.

Θεωρώ ότι η συνεχιζόμενη αυτή τακτική είναι πολιτικά ανώριμη, τραυματίζει την ενότητα της παράταξης και σίγουρα δεν βοηθά στην επίλυση των θεμάτων και των προβλημάτων της Μαγνησίας.

Έτσι εμφανίζεται ένας Περιφερειάρχης που οι τακτικές του θυμίζουν άλλες εποχές και εν πάση περιπτώσει είναι τουλάχιστον κατώτερος των περιστάσεων», ανέφερε.

Ο κ. Αλεξόπουλος δήλωσε αδυναμία συνεργασίας με τον περιφερειάρχη, λέγοντας ότι «έχει επιλέξει αυτή την τακτική της απομόνωσής μου, νομίζοντας ότι θα με εξωθήσει σε παραίτηση» και συμπληρώνοντας:

«Θα παραμείνω στη θέση μου. Είμαι εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης στο νομό Μαγνησίας και θα υπηρετήσω συμφέροντα του νομού και των πολιτών. Όπως εκλέχθηκε ο κ. Αγοραστός έτσι εκλέχθηκα κι εγώ».

Έξωση…

Ερωτηματικά, στο μεταξύ, προκάλεσε διαρροή για δήθεν εντολή του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού να αδειάσει το γραφείο του Δημ. Αλεξόπουλου από προσωπικά του αντικείμενα, ώστε ο χώρος να χρησιμοποιείται από τον περιφερειάρχη κατά τις επισκέψεις του στο Βόλο.

Ο Δημ. Αλεξόπουλος επιβεβαίωσε τις φήμες, λέγοντας ότι «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», όμως, κύκλοι του περιφερειάρχη διέψευσαν ότι υπήρχε πρόθεση να απομακρυνθεί ο αντιπεριφερειάρχης από το γραφείο.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου