ΤΟΠΙΚΑ

Κοινοβουλευτικά

κοινοβουλευτικά-851206

Γ. Σούρλας
Θετική ήταν η απάντηση στη παρέμβαση του κ. Σούρλα για το αίτημα του πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κατηγιώργη Πηλίου για την τοποθέτηση αναμεταδότη TV στις περιοχές Κατηγιώργη, Λύρη και Μουρτιά Προμυρίου.
Συγκεκριμένα η απάντηση της ΕΡΤ στο αίτημα αναφέρει τα εξής :
Αναφορικά με το ανωτέρω θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι συνεργείο τεχνικών της ΕΡΤ μετακινήθηκε στον Νομό Μαγνησίας στις 4-6/5/2007 και έκανε μετρήσεις και επιλογή θέσης εγκατάστασης αναμεταδότη για τον οικισμό Κατηγιώργη. Η θέση που επελέγη βρίσκεται επάνω στον περιφερειακό δρόμο και αναμένεται η κατασκευή οικισμού και υποδομής από τους τοπικούς παράγοντες. Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποδομής .
Ο οικισμός Λύρη θα καλυφθεί, αφού πρώτα γίνει τροποποίηση του υπάρχοντος διαγράμματος στον αναμεταδότη Προμυρίου…
Ο οικισμός Μουρτιά θα καλυφθεί από την Σκιάθο μετά την εγκατάσταση αναμεταδοτών μεγάλης ισχύος για τα προγράμματα ΝΕΤ και ΕΡΤ – 3. Από τον εν λόγω αναμεταδότη θα καλυφθούν και ανατολικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας.

Η Ζ. Μακρή
Η βουλευτής της Ν.Δ. Μαγνησίας Ζέττα Μακρή έκανε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την παρακάτω ερώτηση:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της έντονης καρπόπτωσης που παρατηρείται, σημειώνονται προβλήματα στις δενδρώδεις καλλιέργειες τόσο στην περιοχή του Κεντρικού Πηλίου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.
Οι δενδρώδεις καλλιέργειες (αμυγδαλιές, αχλαδιές, βερικοκιές κλπ.) του Νομού Μαγνησίας, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν γονιμοποιήθηκαν κατάλληλα, με αποτέλεσμα την αξιοσημείωτη καρπόπτωση.
Επειδή η οικονομική κατάσταση του συνόλου των αγροτών των περιοχών είναι δεινή και δεδομένης της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί, να υποστούν μεγάλη απώλεια εισοδήματος, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για μονοκαλλιέργειες.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν είναι διατεθειμένος να μεριμνήσει, προκειμένου να εκτιμηθεί άμεσα η προκληθείσα ζημιά και να δοθούν το γρηγορότερο δυνατόν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους αγρότες».

Η Ρ . Ζήση
Με ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση καταγγέλλει τη Διοίκηση του Ασφαλιστικού Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ) ότι καθυστερεί αδικαιολόγητα για μεγάλο χρονικό διάστημα την καταβολή οφειλών στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ ιατρούς της Μαγνησίας και ζητάει την άμεση εξόφλησή τους.
Συγκεκριμένα, η Βουλευτής κα Ζήση αναφέρει στην ερώτησή της τα εξής:
«Επί οχτώ μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι γιατροί της Μαγνησίας από το Ταμείο Ασφάλισης Δημοσίων υπαλλήλων (ΟΠΑΔ) με το οποίο είναι συμβεβλημένοι.
Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες για το παραπάνω θέμα, του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, η Διοίκηση του εν λόγω ταμείου, αδιαφορεί μέχρι σήμερα να τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι των συμβεβλημένων ιατρών του νομού Μαγνησίας και ουδεμία απάντηση έχει δώσει για τον ακριβή χρόνο τακτοποίησης αυτής της οικονομικής εκκρεμότητας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας τονίζει ότι ο ΟΠΑΔ σε αρκετές περιφέρειες έχει καταβάλλει τις οφειλές του με καθυστέρηση μόνο τριών μηνών, ενώ για τους γιατρούς της Μαγνησίας υπάρχει οχτάμηνη καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενων ποσών».
Κλείνοντας την ερώτησή της η κα Ζήση ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό τα εξής:
«1.Για ποιους λόγους το Ταμείο Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ) καθυστερεί να καταβάλλει τις οικονομικές του οφειλές στους συμβεβλημένους ιατρούς του νομού Μαγνησίας;
2.Ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να γίνουν προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά από τον ΟΠΑΔ στους γιατρούς του νομού Μαγνησίας»;

Ο Ν. Γκατζής
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής έκανε την παρακάτω ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και εσωτερικών:
Με πρόφαση ότι το αποχετευτικό σύστημα που υπάρχει είναι κορεσμένο, ανακαλούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος παλιές και νέες άδειες επισιτιστικών επιχειρήσεων στη Σκόπελο Ν. Μαγνησίας, ενώ πάνω από σαράντα επιχειρηματίες οδηγούνται στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι δεν έχουν συνδεθεί με το ανύπαρκτο σύστημα βιολογικού καθαρισμού του νησιού, που με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί.
Εδώ και μερικά χρόνια οι κάτοικοι, οι φορείς και η ΤΑ προσπαθούν ώστε το έργο του βιολογικού καθαρισμού Σκοπέλου – Κλίματος να ενταχθεί στο Ταμείο Συνοχής και παρά τα τρία μέχρι σήμερα ΚΠΣ, αυτό βρίσκεται εκτός προγραμμάτων.
Έτσι, τόσο η απροθυμία και αδιαφορία της Κυβέρνησης να εντάξει το έργο βιολογικού καθαρισμού Σκοπέλου – Κλίματος στα επιλέξιμα έργα του Ταμείου Συνοχής, όσο και ο παραλογισμός των υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, που ζητούν σύνδεση με το ανύπαρκτο έργο, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση κάθε τουριστικής δραστηριότητας στο νησί και στην κατ’ επέκταση οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των κατοίκων, αφού από τη νέα τουριστική περίοδο δεν θα λειτουργεί ούτε ένα καφενείο στο νησί νόμιμα.
Ερωτώνται λοιπόν οι κ.κ. Υπουργοί:
– Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ενταχθεί στα προγράμματα του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ το έργο βιολογικού καθαρισμού Σκοπέλου Κλήματος;
– Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η Κυβέρνηση για την ένταξή του.
– Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λειτουργίας των επισιτιστικών επιχειρήσεων της Σκοπέλου μέχρι να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου