ΤΟΠΙΚΑ

Πυροβόλησαν τον Στεφανή στην Τσαγκαράδα

πυροβόλησαν-τον-στεφανή-στην-τσαγκαρ-389036

Κινητοποίηση στην Τσαγκαράδα από Φιλοζωική Ανατολικού Πηλίου και τον τοπικό Τουριστικό, Αναπτυξιακό Σύλλογο

Την όρασή του κινδυνεύει να χάσει αδέσποτος σκύλος στην Τσαγκαράδα, τον οποίο φροντίζουν μόνιμοι κάτοικοι του χωριού. Πρόκειται για τον Στεφανή, ο οποίος δέχθηκε σκάγια στο κεφάλι και για γίνεται ολόκληρη κινητοποίηση από τη Φιλοζωική Ανατολικού Πηλίου, αλλά και τον Τουριστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Τσαγκαράδας.

Οπως έγινε γνωστό, ο Στεφανής είχε βρεθεί κουτάβι στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου στην Τσαγκαράδα. Μόνιμοι κάτοικοι του χωριού τον φροντίζουν με τα απαραίτητα εμβόλια, την τροφή και το νερό που χρειάζεται καθημερινά.

«Είναι ήσυχο σκυλί, που ποτέ δεν προκάλεσε πρόβλημα, ούτε επιτέθηκε σε ανθρώπους. Για λίγες ημέρες δεν τον είχαμε δει και στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας επέστρεψε στο χωριό με χτύπημα από σκάγια στο κεφάλι», περιγράφει ο πρόεδρος του Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας Νίκος Καμπούρης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία και άμεσα κλήθηκε η Φιλοζωική Ανατολικού Πηλίου. Πρόκειται για ομάδα εθελοντών, που δραστηριοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή και η οποία φροντίζει για φιλοξενία άρρωστων αδέσποτων, ενώ έτρεξε και πρόγραμμα στειρώσεων σε σκύλους και γάτες.

Με ευθύνη της Φιλοζωικής ο Στεφανής μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, του αφαίρεσαν τα σκάγια και ακολουθεί αγωγή. Κινδυνεύει όμως να μείνει τυφλός.

Φιλόζωοι στο χωριό είναι αγανακτισμένοι από το ανθρωπόμορφο τέρας, που πυροβόλησε τον Στεφανή. Σε ανακοίνωσή του ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα το απάνθρωπο περιστατικό βασανισμού ενός άκακου αδέσποτου σκύλου, με το χαϊδευτικό όνομα Στεφανής, που σημειώθηκε σε συνοικία του χωριού μας.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες κτηνώδεις πρακτικές και καλούμε τα αρμόδια όργανα να κινηθούν όπως ορίζει ο νόμος για την ανεύρεση του δράστη, έτσι ώστε αυτός να βρεθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Οι κάτοικοι του χωριού μας είχαν ανέκαθεν αναπτυγμένη φιλοζωική συνείδηση και δράση και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, συλλογικά κι ατομικά, για την ευζωία των αδέσποτων και τον έλεγχο του πληθυσμού τους με επίσημα προγράμματα στειρώσεων.

Από μέρους μας θα σταθούμε δίπλα στη Φιλοζωική Ανατολικού Πηλίου, που έχει αναλάβει την περίπτωση, όπως κάνουμε από θέση αρχής χρόνια τώρα και θα συνδράμουμε στα κτηνιατρικά έξοδα αποκατάστασης του σκύλου κι ευελπιστούμε σε μια πλήρη ανάρρωσή του.

Τέλος, ας γνωρίζουν όλοι πως σε οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό βίας, αλλά και εγκατάλειψης, καθώς κάθε χρόνο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εγκαταλείπονται στην περιοχή οικόσιτα ζώα στην τύχη τους, θα σταθούμε απέναντι με όποιο τρόπο μας επιτρέπει ο νόμος και καθορίζουν το καταστατικό και οι αρχές μας».

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, και φέτος αυτή την περίοδο παρατηρείται επισκέπτες του χωριού να εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στην περιοχή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει έξαρση το φαινόμενο των αδέσποτων. «Πρόκειται για τα εισερχόμενα αδέσποτα όπως λέμε», σημειώνει ο ίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου