ΤΟΠΙΚΑ

Με το… καλημέρα ορκωτοί λογιστές στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

με-το-καλημέρα-ορκωτοί-λογιστές-στον-390352

Με το… καλημέρα της νέας θητείας η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου καλεί… ορκωτούς λογιστές. Ηδη στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν κάνει έρευνα αγοράς λαμβάνοντας προσφορές από εταιρείες, προκειμένου να καταλήξουν στην καλύτερη και να ξεκινήσει ο έλεγχος των οικονομικών του Δήμου.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Δημήτρη Παρρησιάδη, θα γίνει έλεγχος σε πρώτη φάση των χρήσεων για τα οικονομικά έτη 2016 και 2017 και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χρονιές. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και η νέα δημοτική αρχή θέλει να έχει πλήρη εικόνα των οικονομικών για να μπορέσει να προχωρήσει σε προγραμματισμό της νέας θητείας.

Τα οικονομικά και η καθημερινότητα του δημότη είναι εξάλλου οι τομείς στους οποίους θα δώσει βάρος η νέα δημοτική αρχή που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα.

Σε προτεραιότητα μπαίνει η οργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας. Τα προβλήματα φάνηκαν για ένα ακόμη καλοκαίρι φέτος, με τους κάδους να είναι ξέχειλοι από απορρίμματα και να προκαλείται δυσφήμηση του τόπου. Τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής θα αναζητήσουν αυτοκίνητα και μηχανήματα η… τύχη των οποίων αγνοείται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μηχανήματα βρίσκονται είτε εγκαταλελειμμένα σε συνεργεία επί σειρά ετών, είτε σε αχρηστία επειδή λείπουν ανταλλακτικά, με αποτέλεσμα ο στόλος του Δήμου να είναι αποδεκατισμένος.

Εμφαση επίσης θα δοθεί στον τομέα της ύδρευσης, για τον οποίο ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να συστήσει ΔΕΥΑ, ζήτημα που θα διερευνηθεί, όπως επίσης και η δημιουργία ενός νομικού προσώπου πολιτισμού και αθλητισμού στα πρότυπα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Παράλληλα, από εργολαβία που «τρέχει» για τις αποκαταστάσεις από τη θεομηνία του 2018 θα επιδιωχθεί η ανακατασκευή της αγροτικής οδοποιίας. Σε λίγες ημέρες ξεκινά η συγκομιδή των ελιών και πολλοί αγρότες θα χρειαστεί να μεταβούν μετ’ εμποδίων στα κτήματά τους εξαιτίας της κατάστασης των αγροτικών δρόμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου