ΤΟΠΙΚΑ

Στο λιμάνι του Βόλου επί δύο μήνες το «αυτοκινητάδικο» PASSION

στο-λιμάνι-του-βόλου-επί-δύο-μήνες-το-α-390743

Το επιβλητικό «αυτοκινητάδικο» PASSION είναι το πλοίο που βρίσκεται εδώ και δύο μήνες αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Βόλου και προκαλεί εντύπωση για το μεγάλο χρονικό διάστημα παραμονής του στην πόλη και τους λόγους της επίσκεψης.

Το πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων, που συνήθως οι πολίτες βλέπουν είτε ανοιχτά της ΑΓΕΤ είτε στο ύψος των Πευκακίων, είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι από την ναυτιλιακή εταιρεία RCC PASSION. Είναι υπό σημαία Μπαχάμες, μήκους 159 μέτρων και κατασκευής του 2011.

Διαχειρίστρια εταιρεία του είναι η Stamco ship management CO LDD με έδρα τον Πειραιά.

Το πλοίο βρισκόταν το περασμένο τριήμερο στον εμπορικό λιμένα Βόλου για να μεταφέρει τα κατάλοιπά του σε δεξαμενή της αναδόχου εταιρείας που συνεργάζεται με τον ΟΛΒ.

Θα παραμείνει στον Βόλο για άγνωστο χρονικό διάστημα, καθώς ήρθε κενό φορτίου και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν έχει ναύλα. Οταν κλείσει συμφωνία η ιδιοκτήτρια εταιρεία του που βρίσκεται στην Αμερική για μεταφορά αυτοκινήτων, θα ταξιδέψει το πλοίο και μπορεί να επισκεφτεί κράτη όπως η Κορέα, η Ιαπωνία και η Γαλλία για να φορτώσει οχήματα.

Το πλοίο που χρησιμοποιείται αμιγώς για τη μεταφορά οχημάτων, έχει 17μελές πλήρωμα. Ο πλοίαρχός του είναι Ρουμάνος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη τους πληρώματος Φιλιππινέζοι και Ουκρανοί.

Στον Βόλο ήρθε από την Καλαμάτα και παραμένει στον Παγασητικό εδώ και δύο μήνες, καθώς είναι προστατευμένο από τον καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «αυτοκινητάδικου» έχει 65 πλοία σε όλο τον κόσμο. Πέρυσι τον Οκτώβριο στο λιμάνι του Βόλου υπήρχε και ένα αδελφό πλοίο της ίδιας εταιρείας, το PRESTIGE, το οποίο παρέμεινε εδώ επί τρείς μήνες.

Τα εν λόγω φορτηγά πλοία, τα γκαράζ αυτοκινήτων, που είναι καινούργιας κατασκευής, προσπαθούν να έχουν περιορισμένα λειτουργικά έξοδα. Κινούνται μόνο για τις προμήθειες, τα κατάλοιπα, αλλά και τα καύσιμα, τα οποία τα προμηθεύονται συνήθως από Τουρκία.

Εν αναμονή συμφωνιών βρίσκονται παντού στον κόσμο. Το λιμάνι του Βόλου είναι η δεύτερη φορά που δέχεται την επίσκεψη ενός «αυτοκινητάδικου». Το φορτηγό πλοίο δίνει αναφορά για όλες τις ενέργειες του, όταν θα μπει στο λιμάνι του Βόλου, όταν θα φύγει για Τουρκία, όταν θα επιστρέψει. Το πλήρωμά του έχει ελεγχθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και είναι καθ’ όλα νόμιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου