ΤΟΠΙΚΑ

15.000 κλίνες «γέμισαν» οι τουρίστες

15-000-κλίνες-γέμισαν-οι-τουρίστες-428689

Στο 65% είναι οι πληρότητες στη χερσαία Μαγνησία με τους τουρίστες να έχουν «γεμίσει» 15.000 κλίνες και το ποσοστό να αναμένεται να αυξηθεί στο 90% από τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων, οπότε και αναμένεται να επισκεφτούν το Πήλιο 50 Ρώσοι τουρίστες, με τη Μαγνησία έτσι να κάνει τα πρώτα βήματα της στο άνοιγμα στη Ρώσικη αγορά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Όπως έλεγε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κωνσταντίνος Λεβέντης σε ξενοδοχεία και βοηθητικά καταλύματα αυτή την στιγμή είναι κλεισμένες περίπου 15.000 κλίνες στη χερσαία μόνο Μαγνησία, Βόλος και Πήλιο, με την δυναμική της περιοχής να φτάνει τις 20.000 περίπου κλίνες.

Οι συγκεκριμένες πληρότητες χαρακτηρίζονται ικανοποιητικές από τον κ. Λεβέντη με το ποσοστό να αγγίζει το 60-65% και να αναμένεται να φτάσει στο 90% από τις αρχές Αυγούστου και μετά.

Φέτος ωστόσο στο τουριστικό προϊόν αυτό που παρατηρείται είναι ότι έχει πέσει η ελληνική αγορά ωστόσο έχει ανέβει σημαντικά σε ποσοστό περίπου 10-15% ήδη η ξένη αγορά. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη υπάρχουν ήδη δείγματα αύξησης προσέλευσης Ιταλών τουριστών λόγω των αεροπορικών πτήσεων της Ryanair.

Την ίδια στιγμή μέσα στον Αύγουστο αναμένεται το πρώτο γκρουπ από την Ρωσία με 50 τουρίστες με τη Μαγνησία να κάνει έτσι τα πρώτα της βήματα στο άνοιγμα της περιοχής μας στην Ρώσικη αγορά. «Η Ένωση έκανε μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης της Ρώσικης αγοράς με την φιλοξενία Ρώσων δημοσιογράφων στην περιοχή μας ώστε να επικοινωνηθούν οι ομορφιές της ευρύτερης Μαγνησίας και φαίνεται ότι αυτή η προσπάθεια ξεκινά να δίνει αποτελέσματα. Φέτος είναι η αρχή. Ελπίζω, πιστεύω και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το 2012 οι αριθμοί θα είναι σημαντικά αυξημένο».

 

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου