ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες μαθητές στη Βουλή των Εφήβων

βολιώτες-μαθητές-στη-βουλή-των-εφήβων-392106

Ξεκινούν μεθαύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εργασίες, που θα έχουν επίκεντρο τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τρεις έφηβοι βουλευτές από τρία διαφορετικά σχολεία της Μαγνησίας θα εκπροσωπήσουν φέτος τον νομό στη Βουλή των Εφήβων. Οι μαθητές θα συμμετέχουν στην ΚΔ’ Σύνοδο που ξεκινά μεθαύριο, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και θα έχει στο επίκεντρο της συζήτησης ζητήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Φέτος οι έφηβοι βουλευτές αναδείχθηκε μέσα από Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης, στις οποίες συμμετείχαν και εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Από τη Μαγνησία επιλέχθηκαν τρεις έφηβοι Βουλευτές να συμμετέχουν ως τακτικά μέλη, οι ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΑΡΟΥΣΑ –ΙΩΑΝΝΑ από το 3Ο Γενικό Λύκειο Βόλου, ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου και ΤΣΟΥΚΑΝΑΣ ΙΑΣΩΝ από τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Αλοννήσου.

Αναπληρωματικοί τους σε περίπτωση κωλύματος εκλέχθηκαν οι ΖΗΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου, ΠΑΝΤΑΖΗ ΔΑΥΙΔΑ από το 1Ο Γενικό Λύκειο Βόλου και ΚΑΡΟΥΤΣΑ ΦΑΙΔΡΑ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ από τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Αλοννήσου.

Οι μαθητές ετοιμάζονται ήδη για την κάθοδό τους στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν στη σύνοδο που ξεκινά τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συζητήσουν σε ομάδες αλλά και σε ολομέλεια για θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα συνομιλήσουν με μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, θα ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικά εργαστήρια προβληματισμού και ευαισθητοποίησης, σχεδιασμένα από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα θα επισκεφθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση Οιδίπους Τύραννος και θα γιορτάσουν στη μουσική εκδήλωση που θα δοθεί από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Αλίμου, στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν με την πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά την οποία οι μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις εργασίες των ομάδων τους. Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας. Τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου