ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Κ. Χαλέβα με τον υπ. Ναυτιλίας

συνάντηση-κ-χαλέβα-με-τον-υπ-ναυτιλίας-392142

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις δυνατότητες ανάπτυξης του λιμανιού του Βόλου

Τις δυνατότητες αξιοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων του Βόλου προκειμένου να αποτελέσουν κίνητρο προσέλκυσης τουριστών και ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής συζήτησε με τον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κώστας Χαλέβας τις προηγούμενες μέρες.

Σε ανακοίνωση του κ. Χαλέβα τονίζεται ότι στις είναι δεδομένο ότι στις λιμενικές εγκαταστάσεις εκτός από το να αξιοποιηθούνε οι ήδη υφιστάμενες θα πρέπει να επεκταθούν και να γίνουν και νέες μαρίνες που θα έχουν ως αποτέλεσμα και την αξιοποίηση μιας ακόμη εναλλακτικής μορφής τουρισμού που είναι ο ιστιοπλοϊκός.

Ο ίδιος συζήτησε με τον υπουργό Ναυτιλίας και για τη δημιουργία πιστοποιημένης ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης που θα δώσει την δυνατότητα για νέες θέσεις εργασίας από τις επισκευές και αποκαταστάσεις ελλιμενιζόμενων σκαφών και πλοίων.

Στο μεταξύ, με αφορμή τη λήξη της θητείας του προηγούμενου περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Χαλέβας ευχαριστεί όλους τους περιφερειακούς συμβούλους – μέλη της Επιτροπής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Αγροτικού τομέα, που ήταν πρόεδρος, για την συνεργασία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου