ΤΟΠΙΚΑ

Η ΝASA ψάχνει ταλέντα στον Βόλο

η-νasa-ψάχνει-ταλέντα-στον-βόλο-392199

Εν δυνάμει συνεργάτες της ΝASA θα κληθούν να βρουν καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα της Γης και του Διαστήματος

Φέτος για πρώτη φορά ο Βόλος θα είναι ανάμεσα στις 200 πόλεις, που θα φιλοξενήσουν τον παγκόσμιο διαγωνισμό NASA Space Apps Challenge 2019.

Το NASA Space Apps Challenge αποτελεί μια παράδοση τα τελευταία επτά χρόνια που προωθεί τις επιστήμες και την τεχνολογία, εμπνέοντας νέα άτομα σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο η NASA καλεί μηχανικούς, προγραμματιστές, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, δημιουργούς (και όχι μόνο) να συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν προκλήσεις επιστημονικής φύσεως καθώς και να παρουσιάσουν λύσεις σε προβλήματα τόσο στη Γη όσο και στο Διάστημα.

«Γνωρίζοντας πως ο Βόλος διαθέτει ένα πνεύμα καινοτομίας καθώς και ένα πολύ μεγάλο δυναμικό ονειροπόλων ατόμων, σε προσκαλούμε να συμμετέχεις ενεργά σε ένα διήμερο γεμάτο γνώση και διαστημικά ταξίδια», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Πενήντα λάτρεις του Διαστήματος, της τεχνολογίας και των επιστημών θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναναστραφούν με άτομα κοινών ενδιαφερόντων, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, να μιλήσουν με μέντορες καθώς και να «εφεύρουν» καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα της Γης και του Διαστήματος. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και είναι δωρεάν και ανοιχτές προς όλους.

Ο διαγωνισμός θα γίνει τον Οκτώβριο, από τις 18 έως τις 20 του μήνα. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 του μήνα με την απονομή των βραβείων.

Οσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή ή για περισσότερες πληροφορίες στο [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου