ΤΟΠΙΚΑ

Πολίτης πήρε στο κατόπι τους ληστές του καπνοπωλείου

πολίτης-πήρε-στο-κατόπι-τους-ληστές-το-392470

Ειδοποίησε την Αστυνομία για την ένοπλη ληστεία, που σημειώθηκε προχθές τα ξημερώματα σε καπνοπωλείο – καφέ στην Αναπαύσεως με θύμα 31χρονη υπάλληλο και λεία το ποσό των 1.400 ευρώ και επιπλέον ακολούθησε με το αυτοκίνητό του τους ληστές.

Καθοριστική φαίνεται ότι είναι η συμβολή αυτόπτη μάρτυρα της ένοπλης ληστείας στο καφέ του προέδρου των Καπνοπωλών Βασίλη Τόπα στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου μετά από αστραπιαία κινητοποίηση.

Οι τρεις δράστες, δύο Ελληνες ηλικίας 19 και 34 ετών και ένας Αλβανός 22 ετών, οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Ο μάρτυρας είχε δει τους δύο δράστες να απομακρύνονται από το καφέ με μοτοσικλέτα και είδε και τον τρίτο δράστη να τους ακολουθεί μετά από λίγη ώρα με δικό του όχημα.

Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης, που κινητοποιήθηκε άμεσα και ειδοποίησε το «100», ακολούθησε τους ληστές με το αυτοκίνητό του για σημαντικό χρόνο και παράλληλα μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με την Αστυνομία. Από τις περιγραφές που δόθηκαν οι δράστες αποδείχτηκε ότι είναι γνωστοί από άλλες πράξεις, όπως κλοπές.

Ομως οι ληστές είχαν και δεύτερη «ατυχία». Στον δρόμο τους και ενώ βρίσκονταν στο ύψος της Αγριάς τούς αναγνώρισε αστυνομικός, που εκείνη την ώρα βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ετοιμαζόταν να αναλάβει. Οι συλλήψεις ήταν πλέον θέμα χρόνου.

Οι δράστες είχαν μεριμνήσει να αφήσουν τα μέσα που είχαν χρησιμοποιήσει για τη ληστεία, αλλά και τα χρήματα στα σπίτια τους και στη συνέχεια αποφάσισαν να απομακρυνθούν από το κέντρο του Βόλου και αναζήτησαν «καταφύγιο» σε παραλία της Αφήσσου. Ομως, οι αστυνομικοί τούς είχαν εντοπίσει και σε ανύποπτη χρονική στιγμή τους περικύκλωσαν και τους ακινητοποίησαν, όταν βρίσκονταν πλέον στην παραλία χαλαροί.

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Οι ληστές άρπαξαν από το ταμείο του καφέ το ποσό των 1.400 ευρώ με την απειλή όπλου. Η 31χρονη υπάλληλος, που βρισκόταν μόνη στο κατάστημα, υπέστη σοκ. Οπως η ίδια περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, βρισκόταν με την πλάτη γυρισμένη στην πόρτα όταν οι δύο από τους τρεις ληστές εισέβαλαν με κράνη και κουκούλες και σε δευτερόλεπτα, ενώ προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε, ο ένας την απειλούσε με όπλο.

Οι τρεις δράστες καλούνται τώρα να απολογηθούν για τις πράξεις τους στον ανακριτή Βόλου. Η Εισαγγελία άσκησε σε βάρος των δύο, του 19χρονου ημεδαπού και του 22χρονου Αλβανού, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού. Σε βάρος του τρίτου δράστη, του 34χρονου ημεδαπού, που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, άσκησε δίωξη για απλή συνέργεια σε ληστεία σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον, σε βάρος του 22χρονου Αλβανού, που απείλησε την υπάλληλο με το όπλο, άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοφορία, ενώ ο εν λόγω δράστης διώκεται και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε κακουργηματικό βαθμό, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στο σπίτι του 21 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 111 γραμμαρίων.

Τέλος, η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη κατά του 34χρονου τσιλιαδόρου για βία κατά υπαλλήλων, καθώς την ώρα της ακινητοποίησής του στην παραλία της Αφήσσου ο δράστης φέρεται να αντιστάθηκε σθεναρά και να επιτέθηκε στους αστυνομικούς με χέρια και πόδια.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι δράστες

Παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους, αλλά και το πλούσιο υλικό που υπάρχει από τις κάμερες του καφέ, οι δράστες αρνούνται τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος, που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου κατά τη διάρκεια της ληστείας, φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα. «Βγήκα βόλτα και βρήκα τους άλλους δύο στην παραλία. Δεν γνώριζα τίποτα», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά. Για το κράνος του όμως που είχε δώσει στον 19χρονο για να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ληστείας δεν μπόρεσε να δώσει κάποια πειστική εξήγηση.

Ολα τα ενοχοποιητικά στοιχεία γύρω από τη ληστεία φέρεται να τα αρνείται και ο 22χρονος Αλβανός, ο οποίος παραδέχεται μόνο την κατοχή ναρκωτικών ουσιών και υποστηρίζει ότι είχε την κάνναβη μοιρασμένη σε συσκευασίες για λελογισμένη χρήση. Σε επανειλημμένες ερωτήσεις όμως για τη ληστεία, φέρεται να απάντησε ότι είχε ανάγκη από χρήματα.

Τέλος, άγνοια δήλωσε και ο 19χρονος συλληφθείς και προέτρεψε: «Αν είναι να κάνετε κάτι, στείλτε με για απεξάρτηση».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου