ΤΟΠΙΚΑ

Εφημερίες στο Νοσοκομείο Βόλου με «δανεικό» προσωπικό

εφημερίες-στο-νοσοκομείο-βόλου-με-δα-393383

Αποδεκατίζουν τα Κέντρα Υγείας για να καλύψουν τα κενά στο Νοσοκομείο

Αποδεκατίζουν από γιατρούς τα Κέντρα Υγείας του Νομού για να καλυφθούν οι εφημερίες του Νοσοκομείου Βόλου για τον μήνα Σεπτέμβριο. Με υπογραφή του απερχόμενου διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 13 γιατροί στο σύνολο από τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, αλλά και από το πρώην ΠΕΔΥ Βόλου και τις φυλακές Βόλου «επιστρατεύονται» για να σώσουν την κατάσταση στο Αχιλλοπούλειο, το οποίο σε βασικές κλινικές παραμένει υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν στο σύνολό τους οι εφημερίες του μήνα.

Ετσι για τον μήνα Σεπτέμβριο και λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του ο Νέστορας Αντωνίου υπέγραψε την απόφαση με την οποία οι 13 γιατροί από τα Κέντρα Υγείας Βόλου, Βελεστίνου, Αλμυρού, Αργαλαστής, Σκιάθου, από τα περιφερειακά ιατρεία Τρικερίου, Ευξεινούπολης, αλλά και Κεραμιδίου μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο θα κληθούν να κάνουν εφημερία στο Αχιλλοπούλειο.

Συνολικά με βάση την απόφαση θα μετακινηθούν στο Νοσοκομείο οι ακτινοδιαγνώστες από τα Κέντρα Υγείας Βόλου, Βελεστίνου, Αργαλαστής, και Αλμυρού, καθώς και γιατροί γενικής ιατρικής από τα Κέντρα Υγείας Αλμυρού, Αργαλαστής και τα περιφερειακά ιατρεία.

Επιστρατεύονται λόγω υποστελέχωσης

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σχεδόν κάθε μήνα, εξαιτίας των κενών που υπάρχουν σε νευραλγικές ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες και να μη κλείσουν κλινικές, επιστρατεύονται γιατροί από τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Αλλωστε από τους 160 γιατρούς που θα έπρεπε βάσει οργανογράμματος να υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο, το «οπλοστάσιο» του ΕΣΥ έχει απομείνει με 93 γιατρούς μόνιμους και επικουρικούς, οι οποίοι επίσης φθίνουν διαρκώς, σ΄ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 200.000 μόνιμων κατοίκων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές επιστρατεύονται γιατροί από τα Κέντρα Υγείας, που επίσης υπάρχουν σημαντικά ζητήματα ελλείψεων ειδικά στα νησιά των Β. Σποράδων, όπου εκτός από τους αγροτικούς γιατρούς το ΕΣΥ λειτουργεί με δύο ειδικούς γιατρούς σε κάθε νησί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου