ΜΠΑΣΚΕΤ

«Σφύριξε» καλάθι… στις πανελλαδικές ο Δαυίδ Ηλιόπουλος

σφύριξε-καλάθι-στις-πανελλαδικές-393461

Πέτυχε την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο γιος του Βασίλη Ηλιόπουλου, εκπροσώπου της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Σημαντικό… καλάθι στο «παρκέ» των πανελλαδικών πέτυχε ο Βολιώτης Δαυίδ Ηλιόπουλος, μπασκετμπολίστας του Γυμναστικού, που μάλιστα σε ηλικία 16 ετών χρίστηκε ως ο νεότερος διαιτητής στο μπάσκετ στην Ελλάδα. Πέτυχε την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής κάνοντας υπερήφανο τον πατέρα του Βασίλη Ηλιόπουλο, εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας με την πλούσια εθελοντική προσφορά στον Βόλο.

Την επιτυχία του μικρότερου γιου του, ο μεγαλύτερος είναι πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, ο Βασίλης Ηλιόπουλος καμάρωσε με ανάρτησή του στο Facebook και ενώ ο Δαυίδ βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης.

Οπως ανέφερε ο ίδιος ο Δαυίδ Ηλιόπουλος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η επιλογή της σχολής έγινε τον τελευταίο μήνα πριν τις πανελλαδικές. Στην επιλογή συνέβαλε καθοριστικά καθηγητής του, ο οποίος αντιλήφθηκε αμέσως την κλίση του στο προγραμματισμό και τον προέτρεψε να ασχοληθεί με τον τομέα. «Ηταν μία επιλογή από καρδιάς», λέει ο Δαυίδ Ηλιόπουλος, ο οποίος ωστόσο δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του ως διαιτητής μπάσκετ.

«Θα πηγαινοέρχομαι κάθε Σαββατοκύριακο. Θα συνεχίσω ως διαιτητής, είναι άλλωστε η καριέρα που θα ήθελα να ακολουθήσω. Θα πηγαινοέρχομαι Θεσσαλονίκη – Βόλο, γιατί δεν θέλω να απομακρυνθώ από τη μπασκετική οικογένειά μου», σημειώνει ο Δαυίδ Ηλιόπουλος, που στα 16 χρόνια του έγινε ο μικρότερος ηλικιακά διαιτητής μπάσκετ και συνεχίζει ακόμη να σφυρίζει στην Α1 τοπική κατηγορία με βλέψεις να συνεχίσει και να γίνει διεθνής.

Ο ίδιος δεν απομακρύνθηκε από την μπασκετική οικογένειά του, όπως την αποκαλεί, ούτε κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του στα μαθήματα.

Μάλιστα οργάνωσε με τέτοιον τρόπο τον χρόνο του, ώστε να ακολουθεί και τα χνάρια του μπαμπά του, που του πέρασε το μικρόβιο του εθελοντισμού. Ηταν ένας από τους εθελοντές, που στήριξαν τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U18 στον Βόλο και σταθερός συνοδοιπόρος του Βασίλη Ηλιόπουλου σε όλες τις εθελοντικές του δράσεις για τη στήριξη διοργανώσεων.

«Δεν γίνεται να μην τον ακολουθήσω. Βλέπω ότι ο πατέρας μου είναι γεμάτος μέσα από αυτό που κάνει. Δίνει αγάπη και λαμβάνει αγάπη. Μπορεί στην οικογένεια να τον «χάνουμε» για ώρες, είμαστε όμως υπερήφανοι για όσα προσφέρει στον συνάνθρωπο», λέει για τον πατέρα του Βασίλη ο Δαυίδ Ηλιόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου