ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμη για την μπαγκέτα του μαέστρου η Μυρτώ Γκέκου

ετοιμη-για-την-μπαγκέτα-του-μαέστρου-η-393472

Η απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου και μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου πέρασε στο ΠΑΜΑΚ

Ετοιμη για τη μπαγκέτα του μαέστρου, που είναι και το όνειρό της, η Μυρτώ Γκέκου, η απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου και μουσικός της Καμεράτας και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου. Η Μυρτώ Γκέκου εισήχθη στη Σχολή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που ήταν ο αποκλειστικός της στόχος, συνεχίζοντας τη λαμπρή μουσική της πορεία.

Για την Μυρτώ Γκέκου η μύηση στον κόσμο της μουσικής ήρθε στο δημοτικό σχολείο. Μία παρουσίαση των μουσικών οργάνων που έγινε στο τμήμα της στο πλαίσιο των μαθημάτων ήταν εκείνη που της προκάλεσε το ενδιαφέρον και ζήτησε από την οικογένειά της να τη γράψουν σε ωδείο για να μάθει βιολί.

Πήρε το βάπτισμα του πυρός κι έκτοτε το βιολί έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της. Μεγαλώνοντας, έμαθε κι άλλα όργανα. Παίζει πιάνο και κιθάρα και θέλει να μάθει τρομπόνι, ενώ είναι ήδη κάτοχος πτυχίου στην αρμονία.

Η επιλογή του μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου ήταν μία φυσική συνέχεια για την Μυρτώ Γκέκου που στο μεσοδιάστημα εισήχθη στην Καμεράτα ως μουσικός ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει ενταχθεί και στην μουσική οικογένεια της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου.

Όταν αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές μοναδικός της στόχος ήταν η Σχολή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απ’ όπου μπορεί να ακολουθήσει το όνειρό της, να γίνει μαέστρος.

Εδωσε πανελλαδικές, συγκέντρωσε 17.337 μόρια και μαζί με τα ειδικά μαθήματα στη μουσική πέταξε στις 21.000 μόρια. Ωστόσο άλλαξε ο τρόπος εισαγωγής σε ορισμένες σχολές μουσικής και για το ΠΑΜΑΚ, απ’ όπου μπορεί να βγει μαέστρος, δεν χρειάστηκαν οι εξετάσεις που έδωσε στο πλαίσιο των πανελλαδικών. Εδωσε διαφορετικά μαθήματα. «Ολο το διάβασμα για τις πανελλαδικές πήγε «χαμένο». Από τις εξετάσεις η Μυρτώ τελείωσε την 1η Ιουλίου. Παρά τις πολλαπλές εξετάσεις που έδωσε εκείνη είναι ευτυχισμένη για την επιτυχία της», περιγράφει η μητέρα της Αποστολία.

«Η μουσική για τη Μυρτώ είναι η ζωή της. Μέσα από αυτή βλέπει το παρόν και το μέλλον της, μέσα από αυτή εκφράζεται. Ακόμη κι όταν ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα από τη μελέτη της για να ξεκουραστεί στη διάρκεια της χρονιάς των πανελλαδικών κατέφευγε στο βιολί και έπαιζε μουσική», αναφέρει η υπερήφανη μητέρα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου