ΤΟΠΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα τα σκονάκια των διεθυντών

στον-εισαγγελέα-τα-σκονάκια-των-διεθυ-428907

 

Τα ηλεκτρονικά σκονάκια υποψηφίων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει αναδειχθεί σε ζήτημα πανελλαδικών διαστάσεων. Εφημερίδες και ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές σελίδες ασχολήθηκαν με το ζήτημα, ενώ η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνα Πράντζου εξέτασε η ίδια προσωπικά το ζήτημα και μάλιστα δήλωσε πως η υπόθεση θα φτάσει ακόμη και στον Εισαγγελέα εάν διαπιστωθεί η αντιγραφή και μετά το πέρας της υπηρεσιακής έρευνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Ένας είναι τελικά ο υποψήφιος Διευθυντής Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του από το Συμβούλιο Επιλογής για τη διευθυντική θέση, κατάφερε να αντιγράψει ερευνώντας την απάντηση της ερώτησης που του δόθηκε στο διαδίκτυο.

Ο εν λόγω υποψήφιος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν έμπειρος καθηγητής και η πράξη του δεν δικαιολογεί το προηγούμενο εκπαιδευτικό του παρελθόν.

Ο εκπαιδευτικός αφού πρώτα απολογήθηκε στο ΠΥΣΔΕ διεγράφη από τους καταλόγους των υποψηφίων Διευθυντών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ είχε καταθέσει και την παραίτησή του.

Για την υπόθεση αυτή θορυβήθηκε ιδιαιτέρως η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνα Πράντζου η οποία φέρεται πως ερεύνησε η ίδια την υπόθεση ερχόμενη στο Βόλο.

Η κ. Πράντζου αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε για το όλο ζήτημα ζήτησε να διενεργηθεί υπηρεσιακή έρευνα, ενώ υποστήριξε πως εάν διαπιστωθεί πως ο καθηγητής όντως αντέγραψε σε μία τόσο σημαντική διαδικασία, τότε η υπόθεση μπορεί να σταλεί ακόμη και στον Εισαγγελέα.

Ακόμη δεν γνωρίζει η ίδια εάν χρησιμοποιήθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στην όλη υπόθεση, ωστόσο πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν τα όσα γνωρίζουν.

Στο ζήτημα της αντιγραφής φέρεται να εμπλέκεται ακόμη ένας υποψήφιος Διευθυντής, ωστόσο τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής για τη δεύτερη αυτή υπόθεση δεν φαίνεται πως μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες.

Πάντως η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σημειώνει πως το ζήτημα είναι άκρως σοβαρό για την εκπαίδευση και τα στελέχη της θα διαλευκάνουν την υπόθεση.

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου