ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποιητικός ο απολογισμός για τους τρεις του Περιφερειακού

ικανοποιητικός-ο-απολογισμός-για-του-851206

Τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε κάνουν οι τρεις προπονητές των ομάδων του περιφερειακού πρωταθλήματος και μιλούν στον “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ” για τα καλώς και τα κακώς κείμενα που επηρέασαν τις ομάδες που υπηρέτησαν, για να φθάσουν ως εδώ. Περισσότερο ικανοποιημένος είναι φυσικά ο Μιχάλης Ζιώγας που πέτυχε με τον Εθνικό Ολυμπιακό την άνοδο στην Γ’ Εθνική και κρίνει πώς… «το αξίζαμε».

Μιχάλης Ζιώγας: «Το αξίζαμε»
Την κατάκτηση δύο τίτλων έχει πανηγυρίσει μέχρι σήμερα ο Εθνικός Ολυμπιακός, ενώ του απομένει η διεκδίκηση ακόμη ενός. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πανηγυρίσει ήδη την κατάκτηση του κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΘ, αλλά και την πρωτιά στον 4ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος, που τους χαρίζει εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία. Μεγάλο μερίδιο στην επίτευξη αυτών έχει αναμφίβολα και ο Μιχάλης Ζιώγας. Ο Λαρισαίος τεχνικός έχει συμβάλει σε όλες τις επιτυχίες των ερυθρόλευκων και όπως τονίζει και ο ίδιος «Το αξίζαμε το φετινό πρωτάθλημα μιας και είμαστε η καλύτερη ομάδα. Πολύ σπουδαίο ρόλο έπαιξε όμως και η σοβαρή διοίκηση με τον Πρόεδρο κ. Σταυρίδη να στέκεται πάντα κοντά τόσο στην τεχνική ηγεσία όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του πρωταθλήματος έχουμε δημιουργήσει και παραμένουμε μια ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες για αυτό που ήταν και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η χρονιά δεν έχει τελειώσει για εμάς, καθώς την Κυριακή αντιμετωπίζουμε το Βελούχι για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος».
Για την Κυριακάτικη αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ ο προπονητής του Εθνικού Ολυμπιακού συμπλήρωσε: «Είναι ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μόνο σίγουρο είναι πως στόχος μας όπως σε κάθε αγώνα είναι η νίκη».

Λάκης Μπακάλης: «Μας φρέναραν οι τραυματισμοί»
Ο τεχνικός του Ρήγα Φεραίου, Λάκης Μπακάλης κατάφερε για ακόμη μια φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο με το ήθος όσο και με τη σοβαρότητα του. Η ομάδα του Βελεστίνου κατάφερε για ακόμη μια σεζόν να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του περιφερειακού πρωταθλήματος έχοντας
ως οδηγό σε αυτό το εγχείρημα τον Λάκη Μπακάλη, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος αποχωρεί από τον κυανόλευκο πάγκο έχοντας οδηγήσει τον σύλλογο στην 2η θέση. Οι κυανόλευκοι ήταν όμως αυτοί που δεν μπόρεσαν παράλληλα να κάνουν το βήμα παραπάνω και να αλλάξουν κατηγορία. Οπως όμως δηλώνει ο Λάκης Μπακάλης: «Για ακόμη μια χρονιά είχαμε μια πολύ καλή και σταθερή απόδοση, έστω και αν στο τέλος η ομάδα χαλάρωσε και είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα τα οποία όμως ποτέ δεν μας στέρησαν την κατάληψη της 2ης θέσης. Εάν θα έπρεπε να βρούμε έναν λόγο που η ομάδα δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω τότε θα έπρεπε να σταθούμε στο ότι ξεμείναμε από παίκτες, αφού είχαμε πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς. Για πρώτη φορά μέσα σε μία χρονιά τρεις παίκτες του Ρήγα αναγκάστηκαν να περάσουν από το χειρουργείο. Παίκτες όπως οι Λάτος, Αρσένος και Τάσσος ήταν δύσκολο να αναπληρωθούν και το χειρότερο είναι ότι ο τραυματισμός τους ήρθε την στιγμή που ο καθένας βρισκόταν σε ανοδικό στάδιο και ήταν υπερπολύτιμος για εμάς. Ίσως να μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης και το πιστέψαμε όταν πήραμε την 2η νίκη φέτος κόντρα στον πρωτοπόρο Εθνικό Ολυμπιακό στο ΕΑΚ. Πάντως το θετικό είναι πως στην φετινή χρονιά προωθήθηκαν παίκτες από τις ακαδημίες του συλλόγου, όπως οι Σπαθής και Χατζηαθανασίου που είχαν πολλές συμμετοχές στην φετινή χρονιά.» Όσον αφορά στον κόσμο της ομάδας ο πετυχημένος τεχνικός επεσήμανε: «Οταν η ομάδα χρειάσθηκε την βοήθεια του αυτός έδωσε το παρών, σε παιχνίδια ιδιαιτέρως που ήταν ντέρμπι όπως τα δύο με τον Εθνικό Ολυμπιακό. Φυσικά έχει απαιτήσεις και πάντα θέλει τόσο το καλό της ομάδας του όσο και το καλό θέαμα».

Αντώνης Μάνδαλος: «Πετύχαμε εύκολα τον στόχο μας»
Ως άκρως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή πορεία του Αστέρα Ριζομύλου στον 4ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε πως ο σύλλογος του Ριζομύλου αγωνίστηκε ως νεοφώτιστος και είχε εξασφαλίσει προ καιρού την παραμονή στην κατηγορία. Βέβαια για την πορεία της ομάδας δεν υπάρχει αρμοδιότερος να μιλήσει από τον προπονητή της Αντώνη Μάνδαλο. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία που κάναμε φέτος τερματίζοντας στην έκτη θέση. Ο φετινός μας στόχος που δεν ήταν άλλος από το να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία έχει επιτευχθεί με ευκολία. Είμαι επίσης ικανοποιημένος στο ότι αποδώσαμε όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο στα 20 από τα 30 παιχνίδια που δώσαμε. Κάτι τέτοιο βέβαια έχει παραδεχθεί και το πλήθος των αντιπάλων μας και οι κριτικές ήταν καλές. Όλοι πίστευαν πως δεν θα τα καταφέρουμε αλλά με δουλειά, δέσιμο και την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας». Βέβαια όπου υπάρχει καλό υπάρχει και κακό έτσι, τι ήταν αυτό που δεν άρεσε στον τεχνικό του Αστέρα: «Δεν μου άρεσε το ότι κλείσαμε την χρονιά άσχημα με αρκετές ήττες αφού οι παίκτες επαναπαύτηκαν στα κεκτημένα. Παράλληλα δώσαμε την ευκαιρία και σε νέους παίκτες έτσι ώστε να δούμε που πατάνε και που μπορούν να φθάσουν την επόμενη χρονιά». Όσον αφορά την επόμενη χρονιά το μέλλον του Αντώνη Μάνδαλου στην ομάδα είναι αβέβαιο καθώς πρέπει πρώτα να υπάρξουν οι συζητήσεις με τους διοικούντες του συλλόγου ώστε να αποφασισθεί η παραμονή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου