ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στον Αναύρο

φωτιά-σε-εγκαταλελειμμένο-κτήριο-στο-394382

Στις φλόγες τυλίχθηκε και μάλιστα για δεύτερη φορά εγκαταλελειμμένη οικία στην περιοχή του Αναύρου και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Πολυμέρη χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψουν άνθρωποι ή παρακείμενες περιουσίες.

Στις 5.30 το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σήμανε συναγερμός. Κάτοικοι στην γύρω περιοχή αλλά και τη Νέα Δημητριάδα έβλεπαν πυκνούς καπνούς και κάλεσαν αμέσως σε βοήθεια.

Η φωτιά διαπιστώθηκε ότι είχε εκδηλωθεί σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο στον Αναυρο. Παρόμοιο συμβάν οι πυροσβέστες είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν και πριν από ένα μήνα στο ίδιο σπίτι.

Αμεσα στον τόπο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και εφτά πυροσβέστες που ξεκίνησαν ενέργειες κατάσβεσης. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στο εν λόγω σπίτι έβρισκε κατά διαστήματα καταφύγιο ένας ρακοσυλλέκτης, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι έχουν δει στο σπίτι άτομο να μπαινοβγαίνει άτομο του περιθωρίου.

Ευτυχώς, οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε άνθρωπος εκεί ώστε να κινδυνέψει και συντονίστηκαν για την κατάσβεση. Ωστόσο παρά την έγκαιρη κινητοποίηση, η φωτιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η πυρκαγιά είχε επεκταθεί σε ολόκληρη την παλαιά μονοκατοικία.

Μετά από συνεχείς ρίψεις νερού επί δύο και πλέον ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να σβήσουν τη φωτιά. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Βόλου κατάφεραν οι φλόγες να μην επεκταθούν σε διπλανά σπίτι αποσοβώντας τον κίνδυνο να καταστραφούν άλλες περιουσίες.

Ωστόσο, η παλαιά οικία είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Οι υλικές ζημιές που κατέγραψε ο απολογισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ανέρχονται στις 50.000 ευρώ.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συλλέγει κάθε στοιχείο προκειμένου να οδηγεί στα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς. Στο εσωτερικό του σπιτιού διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πολλά απορρίμματα που με την εκδήλωση της πυρκαγιάς μετατράπηκαν σε παρανάλωμα του πυρός.

Το περιστατικό προκάλεσε ιδιαίτερο προβληματισμό στις πυροσβεστικές αρχές για το τι συμβαίνει. Στο πλαίσιο της προανάκρισης ερευνάται εάν υπήρχαν ίχνη από ανθρώπινη δραστηριότητα και κάθε άλλο στοιχείο της υπόθεσης. Επρόκειτο για τη δεύτερη πυρκαγιά στο ίδιο σπίτι.

Και δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση όπως και σε άλλη πριν από λίγο καιρό στα Παλιά όπου επίσης είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά οι εικόνες από τους εσωτερικούς χώρους ήταν τριτοκοσμικές και ωστόσο υπήρχαν αναφορές για κάποιο άτομο που επισκεπτόταν το σπίτι.

Τα απανωτά κρούσματα προκαλούν προβληματισμό στην Πυροσβεστική Αρχή Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου