ΤΟΠΙΚΑ

Παρά την κινητοποίηση, πέθανε η αδερφή του και εκείνος υπέστη εγκεφαλικό

παρά-την-κινητοποίηση-πέθανε-η-αδερφή-394642

Παρά την κινητοποίηση γειτόνων για αδέρφια υπερήλικες και τη φροντίδα των γιατρών

Τραγική κατάληξη είχαν τελικά τα δύο αδέρφια υπερήλικες, που διακομίστηκαν προχθές στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μετά από ευαισθητοποίηση της γειτονιάς, επειδή δεν είχαν δώσει σημεία ζωής επί μέρες. Η γυναίκα ηλικίας 81 ετών υπέστηκε καρδιακό επεισόδιο χθες στις 10 το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ξεψύχησε, ενώ ο αδερφός της ηλικίας 80 ετών βλέποντάς τη να ψυχορραγεί υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι δύο υπερήλικες, οι οποίοι έμεναν μόνοι στο σπίτι σε κεντρική συνοικία του Βόλου, διακομίστηκαν προχθές γύρω στις 8.15 το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου μετά από μεγάλη κινητοποίηση από Αστυνομία, ΕΚΑΒ και τον Δήμο Βόλου.

Δεν είχαν δώσει σημεία ζωής επί τρεις μέρες και οι γείτονές τους, που γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, κάλεσαν σε βοήθεια την Αστυνομία.

Στον τόπο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί κλήθηκε και μετέβη και η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, που γνωρίζει τους ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν διακομιστεί ξανά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στο πρόσφατο παρελθόν.

Καμία φωνή δεν άκουγαν οι αστυνομικοί στις επανειλημμένες εκκλήσεις και τελικά κλήθηκε για βοήθεια κλειδαράς, ενώ συναισθήματα φόβου και αγωνίας κατέκλυζαν τους γείτονες που παρακολουθούσαν τις ενέργειες με κομμένη την ανάσα.

Προς ικανοποίηση όλων τελικά τα δύο αδέρφια αποδείχτηκε ότι ήταν καλά στην υγεία τους. Ομως, έχρηζαν βοήθειας, καθώς οι υπερήλικες έδειχναν υποσιτισμένοι. Ο άντρας ήταν πεσμένος στο πάτωμα και δεν μπορούσε να σηκωθεί άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, ενώ η γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι, καθώς δεν έχει επαφή με το περιβάλλον λόγω γεροντικής άνοιας.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους δύο ταλαιπωρημένους ηλικιωμένους και τους διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι γιατροί του Αχιλλοπούλειου παρείχαν κάθε φροντίδα και κράτησαν τους δύο υπερήλικες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για παρακολούθηση.

Ωστόσο, χθες το πρωί η γυναίκα υπέστηκε βαρύ καρδιολογικό επεισόδιο και κατέληξε, ενώ ο αδερφός της που ήταν πάντοτε δίπλα της δεν άντεξε την οδύνη και υπέστη εγκεφαλικό.

Ο 80χρονος εισήχθη για νοσηλεία στην Α’ Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Η διοίκηση του Νοσοκομείου αναζήτησε και βρήκε τους πιο κοντινούς συγγενείς των ηλικιωμένων, οι οποίοι διαμένουν εκτός Βόλου.

Τα δύο αδέλφια δεν είχαν παιδιά. Οι ηλικιωμένοι ήταν εύπορης οικονομικής κατάστασης, αλλά δυστυχώς μόνοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου