ΤΟΠΙΚΑ

«Ηρωες της Marvel Comics» οι πυροσβέστες

ηρωες-της-marvel-comics-οι-πυροσβέστες-394709

Ο επισκέπτης φωτογράφιζε με τον φακό του το κτίριο της Πυροσβεστικής Βόλου και τα οχήματα

Εναν περίεργο επισκέπτη δέχτηκε χθες το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Εναν 65χρονο Αμερικανό, που συστήθηκε ως Τζίμι Χέντριξ. Φυσικά δεν πρόκειται για τον γνωστό κιθαρίστα. Είναι όμως συνταξιούχος κρατικός λειτουργός με καλλιτεχνική φυσιογνωμία, όπως επισημάνθηκε. Ισως και του FBI, όπως δήλωσε ο ίδιος ο απρόσκλητος επισκέπτης χαμογελώντας περιπαιχτικά.

Ο 65χρονος αποτύπωνε με τον φωτογραφικό του φακό το κτίριο της Πυροσβεστικής, όταν «σκόνταψε» στους πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, που τον υποδέχτηκαν με ευχαρίστηση και συνομίλησαν μαζί του.

Ο Αμερικανός παρατήρησε ότι το κτίριο, όπου φιλοξενούνται οι πυροσβέστες, παρουσιάζει πολλές φθορές και εξέφρασε τη λύπη του.

Στην Ουάσινγκτον, όπου κατοικεί ο τουρίστας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θεωρείται μία τοπ Υπηρεσία και όλοι σέβονται τους πυροσβέστες για το ανθρωποκεντρικό τους έργο.

Ο επισκέπτης χαρακτήρισε και τους πυροσβέστες του Βόλου σαν ήρωες της Marvel Comics για το σπουδαίο έργο τους που παρέχουν παντός καιρού και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Ζήτησε λοιπόν από τους πυροσβέστες δύο μπλουζάκια για να τα δώσει στο μουσείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής του.

Με ευχαρίστηση οι πυροσβέστες τού έδωσαν μία μπλούζα δική τους, καθώς οι χορηγίες των ενδυμάτων από το Πυροσβεστικό Σώμα γίνονται μία φορά στα πέντε χρόνια και έτσι καλύπτουν με ιδία έξοδα τα ρούχα για την εργασία τους, ενώ στην Υπηρεσία δεν υπάρχουν καινούργια ενδύματα για χρήση.

Ο Αμερικανός ευχαριστήθηκε και φωτογραφήθηκε με τους πυροσβέστες κρατώντας το μπλουζάκι. Αποχωρώντας δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη φιλοξενία των πυροσβεστών τονίζοντας ότι έχει παρατηρήσει πως οι Ελληνες είναι ο πιο φιλόξενος λαός που έχει συναντήσει και ακολουθούν δεύτεροι οι Ιταλοί.

Τέλος, εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι ένας εκ των πυροσβεστών του Βόλου έχει επισκεφθεί την Ουάσινγκτον με την πυροσβεστική μπάντα το ’97.

Ο 65χρονος έφυγε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Επισημαίνεται ότι χθες στις 7 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο «AZAMARA PURSUIT», το οποίο μετέφερε εκατοντάδες τουρίστες. Στον Βόλο για 11 ώρες μέχρι το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο να αποπλεύσει από το λιμάνι για τον επόμενό του σταθμό τη Θεσσαλονίκη βρίσκονταν 697 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου