ΤΟΠΙΚΑ

Εκαναν «στέγη» το Νοσοκομείο Βόλου

εκαναν-στέγη-το-νοσοκομείο-βόλου-394749

Τετραμελής οικογένεια με ανήλικο παιδί «μετακόμισε» στους διαδρόμους του Αχιλλοπουλείου – Συναγερμός στις κοινωνικές υπηρεσίες του ΓΝΒ και του Δήμου για να βρεθεί λύση

Μετέτρεψαν σε σπίτι τους… τον διάδρομο της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου. Τετραμελής οικογένεια με ανήλικο παιδί, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως υποστηρίζει, βρήκε «απάγκιο» στο Αχιλλοπούλειο από την προηγούμενη Δευτέρα.

Στο πόδι οι κοινωνικές υπηρεσίες του ιδρύματος, που σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου προσπαθούν να βρουν λύση, ώστε η οικογένεια να μεταφερθεί σε έναν άλλο χώρο για να στεγαστεί, καθώς το Νοσοκομείο εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να επιτελέσει αυτό τον ρόλο.

«Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους, ότι ο χώρος του Νοσοκομείου δεν είναι ο ενδεδειγμένος ειδικά για ένα μικρό παιδί», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κοινωνική λειτουργός του Αχιλλοπουλείου Ρούλα Τζανέτου, που από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα και αφού ενημέρωσε τη διοίκηση προσέγγισε την οικογένεια για να συζητήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη οικογένεια βρέθηκε στον δρόμο μετά από έξωση. Το μικρό οικογενειακό εισόδημα δεν είναι αρκετό για να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις και έτσι σε μία στιγμή απόγνωσης επιλέχτηκε ως «λύση» η μετακόμιση στους διαδρόμους του Νοσοκομείου.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η τετραμελής οικογένεια αποφάσισε να κάνει δεύτερο σπίτι της τους διαδρόμους του ιδρύματος, μετά από τη νοσηλεία του πατέρα στο Νοσοκομείο και αφού στο μεσοδιάστημα είχε μεσολαβήσει η έξωση από το σπίτι που διέμενε η οικογένεια.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η αρμόδια Αντιδημαρχία Βόλου. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως τα προβλήματα της συγκεκριμένης οικογένειας είναι γνωστά στις κοινωνικές υπηρεσίες της πλατείας Ρήγα Φεραίου, καθώς έχουν βοηθηθεί και στο παρελθόν, ενώ ένα διάστημα φέρεται να φιλοξενήθηκαν και στον ξενώνα αστέγων μέλη της οικογένειας, αποχώρησαν όμως διότι δεν τους ήταν εύκολο να προσαρμοστούν στο περιβάλλον.

Χθες αργά το μεσημέρι πάντως οι αρμόδιοι υπάλληλοι ζήτησαν από την οικογένεια να αποχωρήσει από το Νοσοκομείο, με την προτροπή να απευθυνθεί στον Δήμο Βόλου προκειμένου να βρεθεί κατάλυμα για τη φιλοξενία των μελών της, όπως και έγινε, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο αν δεν βρεθεί μία μονιμότερη λύση, ότι δεν θα επιστρέψουν στους διαδρόμους του Αχιλλοπουλείου αναζητώντας μία προσωρινή στέγη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου