ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται αλλαγή οργανισμού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο

ερχεται-αλλαγή-οργανισμού-στο-αχιλλο-394934

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της μονάδας ανακουφιστικής ιατρικής

Η τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε να ενταχθεί η μονάδα παρηγορητικής αγωγής στο νέο οργανόγραμμα, είναι το επόμενο βήμα προκειμένου να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης το έργο, που είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ, δωρεά του μεγάλου ευεργέτη του ιδρύματος Χαράλαμπου Τσιμά.

Η τροποποίηση του οργανογράμματος του Αχιλλοπουλείου είναι απαραίτητη καθώς για τη λειτουργία της μονάδας θα πρέπει να προσληφτούν τουλάχιστον 4 γιατροί (αναισθησιολόγος και ειδικοί παθολόγοι), κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος και 10 νοσηλευτές.

Η Κλινική Παρηγορητικής και Ανακουφιστικής Ιατρικής θα λειτουργήσει στην παλαιά πτέρυγα του Νοσοκομείου σε μία έκταση περίπου 1.000 τ.μ. Σε πρώτη φάση θα διαθέτει 20 κλίνες και θα νοσηλεύονται ασθενείς με ανίατες ασθένειες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Οι χώροι θα είναι έτσι διαμορφωμένοι ώστε οι ασθενείς να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο σπίτι τους. Εχουν επίσης προβλεφτεί βοηθητικοί χώροι και αίθουσες αναμονής για τους συγγενείς των ασθενών.

Τη μελέτη κατασκευής του έργου έχει αναλάβει ο Βολιώτης αρχιτέκτονας μηχανικός Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου χωρίς αμοιβή, ενώ η εκπόνηση της μελέτης υπογράφηκε πρόσφατα, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για το έργο.

Σκοπός της πολυεπιστημονικής ομάδας (ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγος) που θα στελεχώσουν τη μονάδα, θα είναι η ολοκληρωμένη και συνεχής φροντίδα του ασθενούς και της οικογένειάς του. Προτεραιότητα θα αποτελεί ο έλεγχος του πόνου και των άλλων σωματικών συμπτωμάτων, καθώς και των ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών προβλημάτων για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους. Απώτερος στόχος να βοηθηθεί ο ασθενής και την οικογένειά του να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του, αντιμετωπίζοντας τις φυσικές, πρακτικές, συναισθηματικές και πνευματικές ανάγκες που προκύπτουν από την ασθένεια, που είναι σε τελικό στάδιο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου