ΤΟΠΙΚΑ

Κατερίνα Γρίβου: Το πάλεψε από τον τόπο της, το Τρίκερι

κατερίνα-γρίβου-το-πάλεψε-από-τον-τόπο-394952

Η Κατερίνα Γρίβου, η μοναδική υποψήφια που έμεινε στο Τρίκερι, εισήχθη στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ηπείρου

Τη μάχη των πανελλαδικών από τον τόπο της, το Τρίκερι, κάτω από αντίξοες συνθήκες, έδωσε και κέρδισε η Κατερίνα Γρίβου. Η ανακοίνωση των βάσεων των σχολών βρήκε τη νεαρή Τρικεριώτισσα να εισάγεται στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ηπείρου στα Ιωάννινα και να ετοιμάζεται να σπουδάσει κερδίζοντας γνώση και εφόδια, με απώτερο σκοπό να επιστρέψει και να προσφέρει στο χωριό της και στα νέα παιδιά τις ευκαιρίες που ίσως δεν είχε η ίδια.

Η Κατερίνα Γρίβου ήταν, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η μοναδική υποψήφια που παρέμεινε στο Τρίκερι και από εκεί έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις. «Υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μεταβούν στον Βόλο για τα φροντιστήριά τους», λέει η ίδια περιγράφοντας τις δυσκολίες ενός ακριτικού χωριού, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να προσφέρει ίσες ευκαιρίες.

«Ηθελα να προσπαθήσω από τον τόπο μου. Δεν πίστευα ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω», τονίζει η Κατερίνα Γρίβου που έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις για δεύτερη χρονιά τον περασμένο Ιούνιο. «Είχα τη στήριξη των πρώην καθηγητών μου στο σχολείο και τη στήριξη της καθηγήτριας Αννας Σωτηροπούλου που πηγαινοερχόταν από τη Μηλίνα στο Τρίκερι για να κάνουμε μαθήματα και η οποία πίστεψε σε μένα και με στήριξε σε όλες τις δύσκολες, αλλά και όμορφες στιγμές», επισημαίνει.

Η ανακοίνωση των βάσεων δικαίωσε την Κατερίνα Γρίβου, που εισήχθη στη Φιλοσοφία Ιωαννίνων. «Ηταν δύο δύσκολα χρόνια για μένα, αλλά πέτυχα στον στόχο μου» αναφέρει. Θα πάει στα Ιωάννινα για να σπουδάσει και στόχος της είναι ολοκληρώνοντας τις σπουδές της να μπορέσει να προσφέρει στον τόπο της. «Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να το βάζει κάτω, να τα παρατά στις δυσκολίες. Πρέπει να πιστεύει στις δυνάμεις του και κάποια στιγμή θα δικαιωθεί», καταλήγει η επιτυχούσα Τρικεριώτισσα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου