ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα από ΕΚΒ για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

κάλεσμα-από-εκβ-για-μαζική-συμμετοχή-σ-395223

Κάλεσμα για όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή, στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, που θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Με την κινητοποίηση στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα πως δεν θ’ ανεχτούμε τη συνέχιση των πολιτικών που διατηρούν το θεσμικό πλαίσιο και τις πρακτικές απαξίωσης της εργασίας, της συλλογικής εκπροσώπησης και της υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων, συλλογικών και ατομικών, που υποβαθμίζουν και άλλο το βιοτικό μας επίπεδο.

Προειδοποιούμε τη Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι θα μας βρει απέναντι οποιαδήποτε επιχείρηση απαξίωσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος και κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας, όπως επιχειρεί να κάνει ο κ. Βρούτσης, «εισάγοντας», διαβλητές και ύποπτες φιλεργοδοτικές πρακτικές (ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών στελεχών, ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις απεργίες, κλπ)», σημειώνει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο.

Όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αιτήματα όπως:Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις, κατώτατο μισθό 751 ευρώ, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων , δίκαιο, βιώσιμο και καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, επαναφορά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και των παροχών κοινωνικής ασφάλισης και ασφάλειας σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης, πολιτικές ανάπτυξης, για τη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο κ.α.

Σημειώνεται πως η μετάβαση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν που θα ξεκινήσουν στις 14:30, μπροστά από το δημαρχείο του Βόλου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν στην Γραμματεία του ΕΚΒ και στο τηλ. 24210-24735 μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στις 19:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου