ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτρολόγοι Μαγνησίας: Το ρελέ διαφυγής προστατεύει

ηλεκτρολόγοι-μαγνησίας-το-ρελέ-διαφυ-396051

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος

Δυστυχώς καθημερινά είναι τα συμβάντα ηλεκτροπληξίας, πυρκαγιάς, ακόμα και εκρήξεων. Αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα μπορούν να αποφευχθούν με την κατάλληλη προστασία. Ο ηλεκτρισμός έχει δημιουργήσει έναν ευκολότερο τρόπο ζωής, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί εσφαλμένα με αρνητικές συνέπειες, ακόμα και με κόστος ζωής. Το σπίτι ειδικά είναι ο υπ’ αριθμόν ένα χώρος σε συχνότητα θανάτων από ηλεκτροπληξία.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας, εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών και υπογραμμίζοντας την τήρηση βασικών κανόνων και λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας. Συγκεκριμένα, επισημαίνει:

«Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ρελέ διαφυγής (γνωστό ως διακόπτης ηλεκτροπληξίας), είναι το εξάρτημα που μπορεί πραγματικά να μας προστατέψει και η χρήση του είναι επιβεβλημένη από τη νομοθεσία. Είναι απαραίτητη η τοποθέτηση του σε παλιές και νέες εγκαταστάσεις. Σε κάθε ηλεκτρολογική εγκατάσταση βάσει νόμου πρέπει να υπάρχει ο αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης, καθώς είναι το μόνο μέσο που μπορεί απόλυτα να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή έναντι της ηλεκτροπληξίας.

Την τοποθέτηση του ρελέ διαφυγής έχει γνώση και δικαίωμα να κάνουν μόνο αδειούχοι ηλεκτρολόγοι. Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας επισημαίνει σε κάθε περίπτωση τη συνεργασία μόνο με μέλη του Συνδέσμου! Μόνο οι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των καταναλωτών! Ζητήστε την επίδειξη της επαγγελματικής άδειας! Βρείτε τα μέλη του Συνδέσμου μας στο τελευταίο φύλλο του τοπικού τύπου και στην ιστοσελίδα μας www.sehmagnisias.gr».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου