ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Στους… παράπλευρους στόχους του το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πέτυχε ως τώρα στο 50%! Ο Γιάννος, μετά από 10 μήνες στο «ψυγείο», δήλωσε ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές. Κατάλαβε το κλίμα…
Αν κάνει το ίδιο και ο Ακης, θα είναι η απόλυτη επιτυχία…

Ο ελληνικότατος «γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» ήδη επετεύχθη με το σκάνδαλο των ομολόγων. Μετά από 80 μέρες κυριαρχίας στην εσωτερική επικαιρότητα το σκάνδαλο γνωρίζει πλέον και διεθνή προβολή.

Φυσικά υπάρχει και «πασπαρτού», όπως στο γνωστό μυθιστόρημα. Είναι αυτό που άνοιξε όλες τις πόρτες των χρηματοκιβωτίων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σίγουρα δεν είναι εύκολη ιστορία να κηρύξεις έκπτωτο έναν εργολάβο για την ασυνέπειά του απέναντι στο έργο που ανέλαβε. Ομως έχουμε πλέον και την εμπειρία του παρελθόντος και –κυρίως- την ιστορία της εξέλιξης σχετικών αποφάσεων, που μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε καλύτερα. Εκ των υστέρων τροχάδην και ξεφωνητό για καθυστερήσεις, θα μοιάζει με αγγαρεία νεοσυλλέκτων…

Οχι μόνο δεν υπήρξε πρόβλημα από τις δηλώσεις Δερβένη, αλλά αντίθετα Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος έδωσαν από κοινού συνέντευξη Τύπου, μάλλον προς διάλυση αμφιβολιών. Θεωρητικά η συνέντευξη ήταν για απάντηση στον Μήτρου, που εγκαλούσε τον Δήμαρχο για απουσία από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στην πράξη, το «καρφί» πετάχτηκε προς ΝΑΜ και Παπατόλια με τις φράσεις «τίποτα δεν αποφασίσθηκε στον Περιφερειακό και τα αντίθετα είναι προς αποπροσανατολισμό» και «συζητήθηκε μόνο η στρατηγική των περιβαλλοντικών μελετών».

Γιατί «καρφί»; Διότι ο Νομάρχης είχε ανακοινώσει την ένταξη έργων στη ΝΑΜ από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο δε Κυρ. Μήτρου είχε πει «εμείς απουσιάζαμε και ο Νομάρχης πανηγυρίζει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου