ΤΟΠΙΚΑ

8 στους 10 υποψηφίους από τη Μαγνησία στην Τριτοβάθμια

8-στους-10-υποψηφίους-από-τη-μαγνησία-στη-396486

Υψηλό το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων του νομού, που κράτησαν την παράδοση των επιτυχιών, παρά τις δυσκολίες

Την παράδοση του υψηλού ποσοστού επιτυχιών εισαγωγής στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τήρησε και φέτος η Μαγνησία, παρά τις δυσκολίες στα προς εξέταση μαθήματα. Οκτώ στους δέκα υποψηφίους κατάφεραν να περάσουν σε σχολές της επιλογής τους σύμφωνα με τις καταστάσεις των επιτυχόντων, που αναρτήθηκαν χθες το πρωί στους πίνακες ανακοινώσεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από το σύνολο των 1.825 υποψηφίων από τη Μαγνησία οι 1.362 εισάγονται σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ με το ποσοστό επιτυχίας να ανέρχεται στο 75%.

Υψηλότερο είναι το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων από τα Γενικά Λύκεια, που ανέρχεται στο 81%. Από το σύνολο των 1.482 υποψηφίων οι 1.199 πέρασαν σε σχολές της προτίμησής τους.

Αντίστοιχα, το ποσοστό επιτυχίας εισαγωγής σε σχολές προτίμησης των υποψηφίων από τα Επαγγελματικά Λύκεια ανέρχεται στο 45%. Συνολικά 163 υποψήφιοι από το σύνολο των 363 πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση.

Τα αποτελέσματα παραλήφθηκαν χθες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στις 10:43 το πρωί και στη συνέχεια διανεμήθηκαν στους διευθυντές των σχολείων, που ειδοποιήθηκαν επισήμως στις 9 το πρωί να βρίσκονται στα Λύκεια για την παραλαβή και ανάρτηση των αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα με τις επιτυχίες των μαθητών στάλθηκαν αρχικώς μόνο με τους κωδικούς των υποψηφίων και αργότερα οι διευθυντές παρέλαβαν και τις ονομαστικές καταστάσεις. Ανάρτησαν όμως μόνο τις λίστες των επιτυχιών με τους κωδικούς.

Με την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών, οι υποψήφιοι της Μαγνησίας μπήκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για να δουν αν και πού περνούν, κάνοντας χρήση του προσωπικού κωδικού τους. Αρκετοί ήταν εκείνοι που μαζί με τους γονείς τους βρέθηκαν στα σχολικά προαύλια για να επιβεβαιώσουν την επιτυχία τους.

Οπως και πέρυσι έτσι και φέτος, τα αποτελέσματα με τις επιτυχίες των υποψηφίων της Μαγνησίας δεν δόθηκαν προς δημοσίευση στις εφημερίδες, λόγω της αυστηρής εφαρμογής του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Κατ’ οίκον σπουδές για 3 στους 10

Τρεις στους δέκα επιτυχόντες από τη Μαγνησία θα σπουδάσουν… κατ’ οίκον. Το 30% περίπου των επιτυχόντων περνά σε τμήματα σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τόσο στον Βόλο, όσο και στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις, ενώ αρκετοί φαίνεται να επέλεξαν τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε επτά κεντρικά Λύκεια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας και σε σύνολο 491 επιτυχόντων οι 143 περνούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μάλιστα με υψηλές βαθμολογίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου