ΤΟΠΙΚΑ

Κέρασμα «Χταποδάκι με ρύζι» στη Συκή

κέρασμα-χταποδάκι-με-ρύζι-στη-συκή-396930

Αναβιώνει έθιμο στη Συκή, στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου

Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στη Συκή Πηλίου αύριο Τετάρτη 28 και μεθαύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου, με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Στην ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία το απόγευμα αύριο Τετάρτη, αλλά και το πρωί ανήμερα της γιορτής. Αντίστοιχα, στην πλατεία του χωριού διοργανώνεται διήμερο λαϊκό πανηγύρι με ορχήστρα. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο χωριό αναμένεται πλήθος προσκυνητών κι επισκεπτών για το συγκεκριμένο διήμερο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης» από την πλευρά του προχωρά στην καθιερωμένη αναβίωση του εθίμου «Χταποδάκι με ρύζι» μεθαύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Το έθιμο, το οποίο παλαιότερα αναβίωνε από τους ανθρώπους της μονής στον περιβάλλοντα χώρο της, τα τελευταία έξι και πλέον έτη διοργανώνεται εθελοντικά από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου στην πλατεία του χωριού κι έχει εξελιχθεί σε θεσμό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του τόπου.

Μεθαύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου ο Σύλλογος θα προσφέρει το παραδοσιακό χταπόδι με ρύζι και άλλα νηστίσιμα εδέσματα σε εκείνους που θα βρεθούν στην όμορφη πλατεία του χωριού. Τις ετοιμασίες θα επιμεληθούν όπως κάθε χρόνο μέλη του Συλλόγου και χωριανοί. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου