ΤΟΠΙΚΑ

Στο 85% η πληρότητα στο Πήλιο

στο-85-η-πληρότητα-στο-πήλιο-397137

Χαμόγελα και προσδοκίες στον κλάδο των ξενοδόχων για το θετικό πρόσημο

Στα ύψη συνεχίζει να είναι ο τουρισμός στο Πήλιο στην τέταρτη εβδομάδα του Αυγούστου. Οι πληρότητες φθάνουν στο 80% – 85%. Οι ξενοδόχοι εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους στον Σεπτέμβριο, ώστε η χρονιά να κλείσει με άνοδο.

Ικανοποίηση αφήνει ο Αύγουστος στους ξενοδόχους της Μαγνησίας. Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Λεβέντης λέει ότι μετά από έναν μη ικανοποιητικό Μάιο, έναν «πεσμένο» Ιούνιο και ένα μέτριο Ιούλιο, ο Αύγουστος ανέβασε πολύ την τουριστική κίνηση στο βουνό των Κενταύρων, αγγίζοντας ακόμη και το 100% το περασμένο δεκαήμερο.

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα κινηθούν οι λάτρεις του Πηλίου τον Σεπτέμβριο που ως μήνας προσφέρεται για περπάτημα και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δεν είναι όμως και άσχημη. Απλώς τώρα τα πράγματα θα αλλάζουν βδομάδα με τη βδομάδα», λέει ο ίδιος.

Ο ξενοδοχειακός κόσμος ποντάρει στις διακοπές της ισραηλινής αγοράς, η οποία φέτος εξέπληξε ευχάριστα. Ο κ. Λεβέντης λέει «ότι οι αφίξεις Ισραηλινών κάλυψαν τα κενά που παρουσιάστηκαν από την απουσία των Ελλήνων. Αν η κίνηση είναι ικανοποιητική και τον Σεπτέμβριο, ίσως τότε η φετινή χρονιά να κλείσει με μία μικρή αύξηση και να μην είναι στα επίπεδα του 2018 που ήταν μία χρονιά που δεν άφησε καλά αποτελέσματα».

Ο τουρισμός στο Πήλιο δουλεύει λίγες μέρες για να καλυφθεί από τον Αύγουστο. «Ορισμένες επιχειρήσεις μετρούν αυξήσεις στον τζίρο τους, άλλες όχι. Ο μέσος όρος φαίνεται να είναι στο συν πλην 5%», εξηγεί ο ίδιος.

Αυτή τη στιγμή το Πήλιο απολαμβάνουν επισκέπτες από πολλές χώρες του εξωτερικού, από Ισραήλ, Αυστρία, Γαλλία, Βαλκάνια.

Ομως η παρουσία των Ισραηλινών φέτος έφερε ικανοποίηση. «Η αγορά του Ισραήλ παραμένει μία αγορά που υπόσχεται πολλά πράγματα. Αν καταφέρουμε και εξασφαλίσουμε πτήσεις του χρόνου από τη Ν. Αγχίαλο ο τουρισμός θα αυξηθεί πάρα πολύ», προσθέτει ακόμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου