ΤΟΠΙΚΑ

Επιθέσεις αδέσποτων σε λουόμενους στην παραλία του Αναύρου

επιθέσεις-αδέσποτων-σε-λουόμενους-στ-397231

Δύο περιστατικά το τελευταίο δεκαήμερο με ηλικιωμένη και άτομο με αναπηρία κινητοποίησαν τον ανάδοχο του δημοτικού καταφυγίου

Πήγαν στην ακτή Αναύρου για να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα νωρίς το πρωί, αποφεύγοντας την πολυκοσμία και τον δυνατό ήλιο. Το μπάνιο όμως εξελίχθηκε σε εφιάλτη μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν από αδέσποτα, που περιφέρονται στην ευρύτερη περιοχή. Τους επιτέθηκαν, τους δάγκωσαν και οι ίδιοι κατέληξαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες…

Διπλό περιστατικό επίθεσης αδέσποτων σε λουόμενους έχει καταγραφτεί το τελευταίο δεκαήμερο στην ακτή του Αναύρου. Θύματα των αδέσποτων, που αναίτια τους επιτέθηκαν, ήταν ηλικιωμένη και άντρας με αναπηρία. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν πρωινές ώρες, πριν τις δέκα το πρωί οπότε και αναλαμβάνει βάρδια ο ναυαγοσώστης, με αποτέλεσμα τις φωνές τους να ακούσουν λουόμενοι και καταστηματάρχες που έσπευσαν σε βοήθεια.

Για τη διπλή επίθεση έγινε καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου.

Λουόμενοι που συχνάζουν στην ακτή Αναύρου καταγγέλλουν ότι υπάρχουν δύο –τρία μεγαλόσωμα αδέσποτα σκυλιά που γυρίζουν στην περιοχή και κατά καιρούς επιτίθενται. Για το θέμα υπ’ ατμόν είναι και ναυαγοσώστες που κάθε φορά που βλέπουν αδέσποτα να περιφέρονται στην ακτή ειδοποιούν τον Δήμο Βόλου.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του δημοτικού καταφυγίου στις Γλαφυρές Διαμαντής Μπαρούς ανέφερε ότι ήδη η υπηρεσία περισυνέλλεξε από την ακτή δύο αδέσποτα. «Υπάρχει άμεση ανταπόκριση κάθε φορά που μας καταγγέλλεται επίθεση. Παίρνουμε εντολή κτηνιατρικής περίθαλψης και προχωράμε σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουμε μήπως το κάθε ζώο πάσχει από κάποια ασθένεια για να γνωρίζει και το θύμα την αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσει. Το πρόβλημα όμως στην περιοχή είναι λίγο πιο σύνθετο. Κι αυτό γιατί κοντά στην ακτή υπάρχουν φιλόζωοι που ταΐζουν τα σκυλιά και εκείνα έχουν μάθει και θεωρούν ότι είναι η «περιοχή» τους. Αύριο κιόλας (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε συνάντηση με επιχειρηματίες για να μπορέσουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να μην κινδυνεύουν λουόμενοι που πάνε να κάνουν το μπάνιο τους», σημείωσε ο κ. Μπαρούς.

Νέο περιστατικό στην παραλία του Βόλου

Νέο περιστατικό επίθεσης αδέσποτων στην παραλία του Βόλου καταγράφτηκε λίγο πριν τις επτά χθες το πρωί. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι παρέα ηλικιωμένων δέχθηκε αναίτια επίθεση από αγέλη αδέσποτων. Μάλιστα το ένα φέρεται να ξέσκισε το παντελόνι ηλικιωμένου, ευτυχώς όμως δεν τον δάγκωσαν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου