ΤΟΠΙΚΑ

Υποδέχεται 160 σπουδαστές η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου

υποδέχεται-160-σπουδαστές-η-επασ-οαεδ-βό-397442

Μέσω της σχολής παρέχεται η δυνατότητα σπουδών και παράλληλα μαθητείας με αμοιβή

Περί τους 160 σπουδαστές στις οκτώ ειδικότητες, που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο, ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Επαγγελματική Σχολή ΟΑΕΔ στον Βόλο. Μέσω της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ οι σπουδαστές δεν κερδίζουν απλώς γνώσεις σε θεωρητικό και εργαστηριακό επίπεδο στην ειδικότητα που θα επιλέξουν. Εχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν ως μαθητευόμενοι σε επιχειρήσεις πάνω στην ειδικότητα που σπουδάζουν και να κερδίζουν το μεροκάματό τους, που ανέρχεται στο ποσό των 21,70 ευρώ την ημέρα.

Οι εγγραφές στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου έχουν ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο και ολοκληρώνονται στις 30 Αυγούστου. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 σπουδαστών ανά ειδικότητα, οι εγγραφές θα παραταθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου Αλκιβιάδη Κουκουλή, η μοναδική ειδικότητα που έχει συμπληρωθεί είναι αυτή της κομμωτικής. Συνολικά 80 σπουδαστές έχουν καταθέσει αιτήσεις εγγραφής. Θα λειτουργήσουν όμως επιπλέον επτά ειδικότητες, μαγειρικής, αρτοποιίας, υδραυλικών, υποστήριξης συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, μηχανικών αυτοκινήτων, διοικητικών καθηκόντων και γενικής νοσηλείας.

Για κάθε ειδικότητα εκτός από τα μαθήματα που διδάσκονται γίνονται και εργαστηριακά μαθήματα, ενώ για τους σπουδαστές υπογράφονται συμβάσεις εργασίας σε επιχειρήσεις για τη μαθητεία τους. Η μαθητεία είναι αμειβόμενη προς 21,70 ευρώ την ημέρα, εκ των οποίων τα 14,50 καταβάλλει ο ΟΑΕΔ και ο εργοδότης τα 7,28 και 4,11 ευρώ για την ασφαλιστική κάλυψη των σπουδαστών, συνολικό ποσό που πληρώνει ο εργοδότης είναι 11,39 ευρώ.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες από 4:30 μ.μ. έως 8 μ.μ. και την Παρασκευή από τις 8:10 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ. Η συνολική διάρκεια των σπουδών είναι τέσσερα εξάμηνα (2 χρόνια) και η μαθητεία ξεκινά ήδη από το πρώτο εξάμηνο.

«Προς το παρόν οι εγγραφές είναι περιορισμένες. Περιμένουμε όμως μεγαλύτερη κίνηση εντός της εβδομάδας κι εφόσον ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων», σημειώνει ο κ. Κουκουλής.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τη γραμματεία της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βόλου Αθηνών 64 τηλ. 2421063688 και 2421063686.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου