ΤΟΠΙΚΑ

Θέμα χρόνου η έναρξη έργων αποκατάστασης στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

θέμα-χρόνου-η-έναρξη-έργων-αποκατάστα-398141

Γίνεται προσυμβατικός έλεγχος και το επόμενο διάστημα αναμένεται η εγκατάσταση των εργολάβων

Ζήτημα χρόνου είναι πλέον η εγκατάσταση εργολάβων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, που θα αναλάβουν να επιδιορθώσουν τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις τον Φεβρουάριο του 2018.

Αυτή την περίοδο έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για συνολικά τρεις εργολαβίες, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Σουλδάτο, προς το παρόν ετοιμάζεται για εγκατάσταση ο εργολάβος που θα αναλάβει έργα οδοποιίας και τοιχία αντιστήριξης σε Κισσό, Μούρεσι και Ξουρίχτι. Ο προϋπολογισμός των εργασιών είναι 68.000 ευρώ.

Σύντομα αναμένεται εξάλλου με την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου να υπογράψουν συμβάσεις και να εγκατασταθούν δύο ακόμη εργολάβοι. Ενας για την αποκατάσταση δρόμων, τοιχίων αντιστήριξης και τσιμεντροστρώσεων στη δημοτική ενότητα Τσαγκαράδας με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στις 450.000 ευρώ και ένας για τοιχία αντιστήριξης και ασφαλτοστρώσεις στις δημοτικές ενότητες Ζαγοράς και Μακρυράχης με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η εγκατάσταση του εργολάβου για την αποκατάσταση του λιμανιού στον Αη – Γιάννη, που επίσης υπέστη μεγάλες ζημιές από τη θεομηνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου