ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στη Μαγνησία

συνεχίζονται-οι-προφεστιβαλικές-εκδ-398463

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο Χορευτό Πηλίου αλλά και στη Σκιάθο.

Στο Χορευτό η εκδήλωση, όπου ξεχώρισε η συμμετοχή νεολαίας, περιλάμβανε χαιρετισμό από μέλος της ΚΝΕ προλογίζοντας την ταινία που ακολούθησε.

Όπως αναφέρεται από την ΚΝΕ, «Το περιεχόμενο της ταινίας ανέδειξε πώς μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια του καπιταλισμού στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα καλλιεργείται η διαφυγή από το πρόβλημα της επιβίωσης μέσω της βίας και της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, στη λογική ο θάνατός σου η ζωή μου».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τις θέσεις της ΚΝΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών, της παραβατικότητας και το σύστημα που γεννά αυτά τα φαινόμενα. Επισημάνθηκε χαρακτηριστικά ότι «στο ζήτημα των ναρκωτικών τα κόμματα βαφτίζουν “δικαίωμα” και “ελευθερία” τη χρήση, ενώ την ίδια στιγμή στερούν το δικαίωμα της νεολαίας στην μόρφωση, στην γνώση, στη δουλειά και αυτά τα ονομάζουν “ευκαιρίες”. Στερούν το δικαίωμα οι νέοι και οι νέες να έχουνε πρόσβαση στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην αναψυχή. Φοβούνται τη δύναμη που έχει ο λαός και η νεολαία, γνωρίζουν ότι μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, για αυτό μας θέλουν “στην απ’ έξω”».

Ακολουθούν και άλλες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ. Επόμενος σταθμός είναι ο Λαύκος στο Νότιο Πήλιο, την Παρασκευή στις 30 Αυγούστου, στην πλατεία με προβολή του ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του Κόμματος «Ο δρόμος μας», στις 20:30. Το φεστιβάλ στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Σεπτέμβρη στο πάρκο Ρήγα Φεραίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου