ΤΟΠΙΚΑ

Με υποστελεχωμένες υπηρεσίες οι ΟΤΑ – Ζητούν συνεργασία με την Περιφέρεια

με-υποστελεχωμένες-υπηρεσίες-οι-οτα-399740

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις θα εγκρίνει το περιφερειακό συμβούλιο για έργα σε Σκιάθο και Αλμυρό

Με υποστελεχωμένες υπηρεσίες βρίσκονται πολλοί δήμοι της Μαγνησίας και δημοτικές επιχειρήσεις. Στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, έρχεται προς έγκριση η υπογραφή άλλων τριών προγραμματικών συμβάσεων, ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να συνδράμει στην εκτέλεση έργων. Αυτή τη φορά οι συμβάσεις αφορούν σε έργα στη Σκιάθο και τον Αλμυρό.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός θα εισηγηθεί την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τη ΔΕΥΑΑ Σκιάθου και τον δήμο Αλμυρού για να προχωρήσουν σε από κοινού πρωτοβουλίες και να ξεπεραστούν οι αντικειμενικές δυσκολίες για την υλοποίηση έργων.

Η προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Σκιάθου αφορά στην υλοποίηση των έργων «Συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου», προϋπολογισμού 970.000 ευρώ και «Έργο αποχέτευσης και επέκτασης εγκαταστάσεων επεξεργασμένων λυμάτων περιοχής Κουκουναριών – Τρούλου Σκιάθου», προϋπολογισμού 3, 7 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι. Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μετά από αίτημα της ΔΕΥΑ Σκιάθου για τη συμβολή της Περιφέρειας καθώς η ίδια δεν διαθέτει αναγκαία στελέχωση για την υλοποίησή τους.

Η προγραμματική σύμβαση με τον δήμο Αλμυρού αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα γηπέδων ποδοσφαίρου στην Ευξεινούπολη, τον Πλάτανο, τον Πτελεό και τη Σούρπη, έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν με στόχο την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την άμεση και αποτελεσματικότερα εκτέλεση των εργασιών που απαιτούνται.

Ακόμη στο πλαίσιο της δεύτερης προγραμματικής με τον δήμο Αλμυρού η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ενισχύσει τον δήμο και για την κατασκευή κερκίδων στο αθλητικό κέντρο της Σούρπης, ένα έργο που είναι επίσης ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι προϋπολογισμού 168.000 ευρώ, καθώς ο δήμος δεν έχει επαρκή στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών.

Το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας θα συνεδριάσει με συνολικά 16 θέματα συζήτησης.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη θα εισηγηθεί τη δωρεάν παραχώρηση απινιδωτή στο 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σούρπης, τη δωρεάν παραχώρηση αναπηρικού αμαξιδίου στο αθλητικό σωματείο «Αργοναύτες» χρονικής διάρκειας 2 ετών και μεταξύ άλλων τη συνδιοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας.

Στο Σώμα θα συζητηθεί η τριμηνιαία έκθεση του προϋπολογισμού του 2019 και η τροποποίηση των προϋπολογισμών και πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ μεταξύ άλλων αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει και η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για τη «συνέχιση της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου