ΤΟΠΙΚΑ

Θέματα κοινωνικής προελεύσεως

θέματα-κοινωνικής-προελεύσεως-851206

Γιατί σκοτώνουν τους ανθρώπους και αφαιρούν αυτά τα ωραία αγαθά που κάνουν οι άλλοι; Την απάντηση θέλω να μην τη δώσουν οι πτυχιούχοι και πρυτάνεις του πανεπιστημίου. Ο φυσικός νόμος του πλανήτη μας, έδωσε στο καθένα δημιούργημά του χωριστά τον τρόπο και τα μέσα για να επιβιώσει. Επίσης και ο Θεός έκανε το ίδιο, ειδοποιώντας τους ανθρώπους δια της φωνής Του, η οποία δεν εισακούστηκε, και αναγκάστηκε να πάρει μορφή ανθρώπου, επικοινωνώντας μαζί μας, όπου και μας έδωσε το γνώρισμα και τον τρόπο για να επιβιώσουμε. Οι άνθρωποι όμως γιατί αντιστάθηκαν στις δύο υπερδυνάμεις και έκαναν δικό τους νόμο; Ενώ όλες οι άλλες ζωικές υπάρξεις του πλανήτη μας σέβονται και υπακούν στους φυσικούς νόμους, εμείς γιατί όχι; Μήπως γιατί είμαστε οι δεύτεροι μετά τον Πρώτο; Ή γιατί μας έδωσε τα ωραιότερα και ιδανικότερα προτερήματα; Αυτό θα έπρεπε να το έχουμε καύχημα και καμάρι, που μας έδωσε αυτή τη δύναμη να ελέγχουμε και να δαμάζουμε, αυτό το δημιουργικό σύστημα που υπάρχει στον πλανήτη μας. Ενώ δυστυχώς κάνουμε αυτό που μας λέει η Αντίντας στο κανάλι του Άλτερ, το λεγόμενο «παρατράγουδο».
Αγοραπωλησία και εμπορία της φυλής μας συνάμα, και ξεζούμισμα για να κερδίσει ο έξυπνος τεμπέλης και κατεργάρης,αφαιρώντας τον ιδρώτα από τον συνάνθρωπό του, προκειμένου να εναποθηκεύσει. Οι επιστήμονες λένε ότι οι άνθρωποι στον πλανήτη μας εμφανίστηκαν και μετράνε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Αυτό δεν τους προβληματίζει και να πούνε ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτούς τους νόμους που χειρίζονται και επιβιώνουμε… ας τους αλλάξουν επιτέλους! Να σταματήσουν αυτά τα απεργιακά και δήθεν δημοκρατικά συστήματα που λένε. Οι άνθρωποι θέλουν δουλειά και μόρφωση, δείγματα ανθρώπινα έχουμε, χαρίσματα, ιδανικά, υπάρχουν, και η ανθρώπινη δύναμη υπάρχει… μόνον η απόφαση λείπει. Να αλλάξουν όλα τα συστήματα και να γίνει αυτό που λέγεται ανθρώπινο δίκαιο, για να χαιρόμαστε τα παιδιά μας, το γείτονά μας, το φίλο μας, και με αυτόν τον τρόπο θα λείψει και το άγχος που μαστίζει την ανθρωπότητα, και θα γίνει αυτό που λέγεται ανθρώπινο δίκαιο. Και μην στεκόμαστε σαν τα θηρία απέναντι στον συνάνθρωπό μας, έτοιμοι να τον κατασπαράξουμε, δικαιολογώντας τις πράξεις μας λέγοντας ότι έτσι πρέπει να γίνει για να κερδίσουμε, αφαιρώντας τον ιδρώτα των άλλων για να ζήσουμε εμείς. Αίσχος και ντροπή για τη φυλή μας, τη φιλοσοφία μας, καθώς και τις γνώσεις που έχουμε! Και πάλι αίσχος και ντροπή!
Έχω ακούσει για την αρχαία εποχή, ότι στην Αθήνα κυκλοφορούσε ένας άντρας ονομαζόμενος Διογένης με αναμμένο το φανάρι και όταν τον ρωτούσαν γιατί το κάνει αυτός τους απαντούσε λέγοντας ότι «ψάχνω να βρω έναν άνθρωπο».
Γελούσαν και τον χλεύαζαν με ειρωνεία, αντί να φιλοσοφήσουν αυτήν την απάντησή του και παράλληλα να την έχουν στα σχολεία ως δίδαγμα. Του έλεγαν όμως γελώντας, «δεν βλέπεις πως η Αθήνα είναι γεμάτη από ανθρώπους;» Δυστυχώς κύριοι οι τότε ιδέες και οι σημερινές είναι ίδιες. Επικράτησε και διοχετεύτηκε μέσα στους ανθρώπους να λειτουργεί ως νόμος ηθικός η παράδοση του ισχυρού να σκοτώνει και να ξεζουμίζει τους ανθρώπους, συνάμα να τους κάνει και ήρωες, ενώ ο Χριστός τον οποίον και λατρεύουμε, μας είπε ότι όλοι είμαστε αδέρφια, όπως γράφουν και οι Ευαγγελιστές Ματθαίος (κεφ. Ιβ-46-49), Μάρκος (κεφ. Γ-31) και Λουκάς (κεφ. Η-21). Η θρησκευτική ηγεσία αντί να παρουσιάσει τους φυσικούς νόμους και διατάξεις έτσι όπως είναι, έκαναν δικούς τους νόμους που τους χαρίζουν αξιώματα και ταξικές κοινωνίες κατά το δοκούν. Ενώ ο Χριστός αυτά τα αξιώματα τα καυτηρίαζε, στους δύο μαθητές Του όταν του ζήτησαν πρωτοκαθεδρία. Το αναφέρει ο Μάρκος (κεφ. Ι-42-45) προτείνω «σύστημα λειτουργικό και ανθρώπινο λειτούργημα» Το χρήμα να υπάγεται σε δύο κατηγορίες, διεθνές και αστικό. Το αστικό θα το μεταχειρίζεται το κάθε κράτος χωριστά για να πληρώνει όλους τους εργαζομένους, αγοράζοντας όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και ό,τι άλλο έχει το κράτος, διότι θα εργάζονται όλοι και σε όλα τα επαγγέλματα ο ανταγωνισμός θα υπάρχει στην εργασία και όλοι οι προεξέχοντες θα αμείβονται ποικιλοτρόπως με σπίτια, με εκδρομές, με άδειες, εκτός του ενός μηνός που θα δικαιούνται όλοι. Άλλη αξία το αστικό χρήμα δεν θα έχει. Όλοι στη δουλειά να εμπλουτίσουμε το κράτος και αυτό με τη σειρά του εμάς.
Μόνον έτσι θα έρθει η χαρά και η ευτυχία στους ανθρώπους. Να σταματήσουν οι λεγόμενοι επενδυτές, οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια, προ-πό και λαχειοφόρες αγορές, όλα αυτά είναι συστήματα των ισχυρών, του έμπορα και κλέφτη, να σκοτώνουν και να δαμάζουν τους ανθρώπους. Δεν βλέπετε, χιλιάδες χρόνια πέρασαν και ανθρώπινη κοινωνία δεν κατόρθωσαν ακόμη να κάνουν. Επιτέλους να την αλλάξουμε και να φτιάξουμε τα προαναφερθέντα. Το διεθνές χρήμα θα το μεταχειρίζονται όλα τα κράτη για να αγοράζουν αυτά που δεν παράγει ο τόπος τους αξιολογώντας και κοστολογώντας από μια διεθνή επιτροπή και θα γίνεται αυτό που λέει ο Απόστολος Παύλος και στην επιστολή του προς τους Κορινθίους Β΄(κεφ. Η-13-15) «το υμών περίσσευμα εις το εκείνων υστέρημα και το εκείνων περίσσευμα εις το ημών υστέρημα». Όλα τα αγαθά θα είναι υπό τον έλεγχο και την προστασία του κράτους.
Φιλοσοφώντας σωστά τα ανωτέρω και λειτουργώντας όπως τα αναφέρω θα σταματήσουν οι πόλεμοι και θα έλθει η ειρήνη η αγάπη και η γαλήνη, στην ανθρωπότητα. Ο ανταγωνισμός στην εργασία να γίνεται, και όχι αυτό που κάνουμε σήμερα να γίνεται στο χρήμα που σκοτώνει και ξεζουμίζει τους ανθρώπους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου