ΤΟΠΙΚΑ

Σερβίρεται μεσημεριανό σε 19 σχολεία σε Βόλο και Ν. Ιωνία

σερβίρεται-μεσημεριανό-σε-19-σχολεία-σε-400173

«Το πρόγραμμα προάγει την κοινωνικότητα των παιδιών και διαμορφώνει διατροφικές συνήθειες», ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας

Σε ένα επιπλέον Δημοτικό Σχολείο σε σχέση με πέρυσι θα σερβίρεται καθημερινά από το νέο σχολικό έτος το μεσημεριανό γεύμα στους μαθητές. Συνολικά 19 Δημοτικά Σχολεία του Βόλου και της Ν. Ιωνίας ανάμεσα σε 1.227 σε όλη τη χώρα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» του Υπουργείου Παιδείας, με περισσότερους από 1.500 μαθητές να απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους στο σχολείο, μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος μαθημάτων.

Η απόφαση για το πρόγραμμα δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ και σύμφωνα με αυτή το μεσημεριανό γεύμα θα προσφέρεται φέτος σε 19 σχολεία έναντι των 18 πέρυσι. Πρόκειται για τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας και 5ο, 9ο, 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 19ο, 24ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου.

Ο ανάδοχος στον Βόλο αναμένει εντολή για την έναρξη της διανομής των γευμάτων στα σχολεία αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το γεύμα θα προσφέρεται σε όσα παιδιά προσκομίζουν βεβαιώσεις των γονέων τους ότι επιθυμούν να σιτίζονται στο σχολείο. Το τραπέζι θα στρώνεται και θα γίνεται καθημερινά το μισάωρο, από τη 1:15 έως τη 1:45 μ.μ. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «σχολικά γεύματα» διαρκεί ώς τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο. Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο ολοήμερο πρόγραμμα, το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του ολοημέρου, στις 14.00. Για τις ανάγκες του προγράμματος στα σχολεία έχουν διαμορφωθεί χώροι τραπεζαρίας, ενώ σε κάθε μία μονάδα θα συγκροτηθεί επιτροπή παραλαβής των γευμάτων που θα έρχονται μέσω αναδόχου πακεταρισμένα. Η κάθε επιτροπή θα απαρτίζεται από τον διευθυντή του κάθε σχολείου και δύο εκπαιδευτικούς, που θα ελέγχουν αν ο αριθμός των γευμάτων είναι σωστός, αλλά και την ποιότητά τους κι αν είναι φρέσκα, ενώ επίσης θα καταγράφουν τυχόν αλλεργίες και δυσανεξίες των παιδιών και θα ενημερώνουν τον συντονιστή.

Σημειώνεται ότι πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, η επιλογή των σχολείων έγινε με βάση τις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτεροι θύλακες φτώχειας. «Ωστόσο μέσω του προγράμματος επιτυγχάνονται πολλαπλά οφέλη. Κατ’ αρχήν οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν τρώγοντας όλοι μαζί σε έναν χώρο, ενώ παράλληλα διαμορφώνονται και διατροφικές συνήθειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου