ΤΟΠΙΚΑ

Ορκωμοσία σήμερα στον Δήμο Βόλου

ορκωμοσία-σήμερα-στον-δήμο-βόλου-401511

Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο η τελετή – Στο κόκκινο η αγωνία για τους νέους αντιδημάρχους

Ορκίζονται σήμερα, ενόψει της νέας δημοτικής περιόδου που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και το δημοτικό του σχήμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων και οι πρόεδροι και σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βόλου.

Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας, που επισήμως ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

Η αγωνία των δημοτικών συμβούλων της ομάδας πλειοψηφίας έχει χτυπήσει… κόκκινο, καθώς όλοι αναμένουν την ανακοίνωση των αντιδημάρχων και προέδρων των οργανισμών, που θα αναλάβουν καθήκοντα την πρώτη περίοδο της νέας δημοτικής θητείας.

Τα ονόματα των αντιδημάρχων πάντως δεν πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα, εκτός απροόπτου πάντα. Θα γίνει πρώτα η εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου την επόμενη Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι «εκλεκτοί», που θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα και να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο που τους περιμένει.

Η επιλογή των αντιδημάρχων είναι υπόθεση αποκλειστικά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος εξετάζει πολλά διαφορετικά σενάρια για το νέο δημοτικό σχήμα. Μάλιστα φέρεται να προχωρά σε συναντήσεις και συνεντεύξεις με τους νέους εκλεγμένους, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει από ποιο πόστο θα μπορούσε να προσφέρει ο καθένας καλύτερα. Για τους «παλιούς» και δοκιμασμένους έχει κατασταλαγμένη άποψη και το πιθανότερο είναι ότι θα επιχειρήσει να συνδυάσει την εμπειρία με την ανανέωση στις θέσεις ευθύνης.

Αυτή την περίοδο ο κ. Μπέος δέχεται πιέσεις από εκλεγμένους, ορισμένοι μάλιστα πιέζουν για συγκεκριμένα πόστα ευθύνης πιστεύοντας ότι σε αυτά θα αποδώσουν καλύτερα.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα δημοτική αρχή είναι ανανεωμένη σε ποσοστό 30% περίπου. Από το σύνολο των 28 δημοτικών συμβούλων οι οκτώ είναι νέα πρόσωπα. Οι 28 δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας πλειοψηφίας είναι οι εξής: Από την Αγριά ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΗΣ, από την Αισωνία η ΒΙΟΛΕΤΑ ΚΑΝΤΟΛΑ, από την Αρτέμιδα ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΝΩΤΗΣ, από τον Βόλο οι ΛΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΡΑΤΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΠΑΝΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ, ΜΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ), ΖΕΡΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΑΡΗΣ), ΖΑΡΚΑΔΑΣ – ΒΕΡΓΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΒΛΙΩΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΤΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΝΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΓΑΛΑΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΠΑΤΖΙΑΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ και ΓΚΟΓΚΙΝΟΥΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, από την Ιωλκό ο ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ, από τη Μακρινίτσα ο ΚΑΛΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, από τη Ν. Αγχίαλο η ΜΠΟΝΤΟΥ – ΤΟΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, από τη Ν. Ιωνία οι ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΟΡΦΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ), ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ – ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ), ΧΑΛΑΡΗ ΣΟΦΙΑ και ΤΖΟΥΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΘΕΜΗΣ) και από την Πορταριά ο ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ.

Το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο θα απαρτίζουν οι: Από τον συνδυασμό «Βόλος Εξυπνη Πόλη» από την Αγριά ο ΖΑΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, από τον Βόλο η επικεφαλής ΝΑΝΣΥ ΚΑΠΟΥΛΑ και οι ΜΗΤΡΟΥ ΒΙΟΛΕΤΤΑ, ΖΑΧΕΙΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ και ΙΓΓΛΕΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, από τη Ν. Αγχίαλο ο ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ και από τη Ν. Ιωνία οι ΧΑΡΑΝΑ –ΜΠΑΣΔΑΝΗ ΣΟΝΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ και ΦΑΤΣΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ.

Από τον συνδυασμό «Μαζί για τον Βόλο» ο επικεφαλής ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΑΣΩΝ και οι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ και ΓΑΝΤΖΟΥ – ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ και από τη Ν. Ιωνία οι ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ και ΤΣΙΤΟΥΜΗ ΔΙΑΛΕΚΤΗ.

Από τον συνδυασμό «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία» ο επικεφαλής ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και οι ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΚΛΕΙΔΩΝΑΡΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ και ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΚΕΡΑΣΙΝΑ (ΣΟΥΛΑ) και από τη Ν. Ιωνία ο ΤΣΙΑΜΠΑΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Τέλος, από τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συμμετέχουν ο επικεφαλής ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και ο ΝΤΑΚΟΥΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ και από τη Ν. Ιωνία ο ΤΣΑΛΟΥΧΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου