ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε με βότανα το Αστυνομικό Μέγαρο στον Βόλο

γέμισε-με-βότανα-το-αστυνομικό-μέγαρο-402157

«Η Οθρυς» προχώρησε σε ακόμη μία ενέργεια για να στηρίξει τη δημιουργία βοτανικού κήπου στον Αλμυρό

Με αρώματα μέντας, δενδρολίβανου, ρίγανης και άλλων βοτάνων μοσχοβόλησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Ο Σύλλογος Κέντρου Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών «Η Ορθυς» φύτεψε τις προηγούμενες μέρες στο προαύλιο της Διεύθυνσης 100 βότανα μετά από έγκριση του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας Βασίλη Καραΐσκου.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά για την περιβαλλοντική δράση τον πρόεδρο του Συλλόγου Ηρακλή Παυλίδη, που συνέβαλε στον καλλωπισμό των εγκαταστάσεών της και στη σχετική επιστολή της σημειώνει ότι ευελπιστεί και σε περαιτέρω συνεργασία με τον Σύλλογο.

Πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις που αναπτύσσει ο Σύλλογος θέλοντας να στηρίξει τη δημιουργία του βοτανικού κήπου στην περιοχή της Οθρυος.

Ο κ. Παυλίδης ενημέρωσε ότι φύτευση βοτάνων έγινε στον Δήμο Βόλου και τον Δήμο Αλμυρού, αλλά και σε ιδρύματα του Νομού, όπως στις «Ασπρες Πεταλούδες».

«Ο Σύλλογός μας καλλιεργεί βότανα σε χώρο στην Οθρυ και εκεί υλοποιεί και προγράμματα εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία και δράσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων όπως το Erasmus κ.ά.», λέει ο κ. Παυλίδης.

Απώτερος στόχος των εθελοντών του Συλλόγου είναι να στηρίξουν τη δημιουργία βοτανικού κήπου σε έκταση 42 στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την υλοποίηση της παρέμβασης.

Οι δύο φορείς έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο του οποίου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ήδη προχωρήσει στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Ο Σύλλογος Κέντρου Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών περιμένει να ληφθεί σχετική απόφαση από τη νέα δημοτική αρχή Αλμυρού όπως σε ομόφωνη απόφαση είχε προχωρήσει και το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Ο Σύλλογός μας έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το οποίο έχει αναλάβει καθ’ υπόδειξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του αρμόδιου καθηγητή Χρήστου Λύκα να περιφράξει τον βοτανικό κήπο και να προχωρήσει στη διαμόρφωση του χώρου.

Δεν θα υπάρξει καμιά απολύτως δαπάνη σε βάρος του δημοσίου. Οι φίλοι μας εθελοντές και χορηγοί, όλοι μας, θέλουμε να βοηθήσουμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να προχωρήσει το έργο για έρευνα και εκπαίδευση των αγροτών», είπε ο ίδιος.

Μάλιστα, για το θέμα της καλλιέργειας των βοτάνων και της εκπαίδευσης των αγροτών ο κ. Παυλίδης συναντήθηκε το προηγούμενο διάστημα και με τον γνωστό πολυβραβευμένο Βολιώτη ερευνητή και συνιδρυτή στην εταιρεία βιοτεχνολογίας ATTICA SCIENCES BIOTECH RESEARCH στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ, Δημήτρη Χαρ. Ηλιόπουλο και αντάλλαξαν απόψεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου επισημαίνει ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο και καλεί όλους τους πολίτες του Νομού που αγαπούν τη φύση και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στον Σύλλογο να επικοινωνήσουν με τον ίδιο στο τηλέφωνο 6977 594081.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου