ΤΟΠΙΚΑ

Αγρίεψαν οι «ληστές με τα μαύρα»

αγρίεψαν-οι-ληστές-με-τα-μαύρα-429736

Ενα 24ωρο και απόσταση ενός χιλιομέτρου χώρισαν τη νέα ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένης στο Βόλο από την προηγούμενη που συνέβη προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μετά την πλούσια 88χρονη που δέχθηκε στη μονοκατοικία της την εισβολή των «ληστών με τα μαύρα», όπως έχουν χαρακτηριστεί από το χρωματισμό του ρουχισμού και του εξοπλισμού τους, στην οδό Ιωλκού πάνω από τον Περιφερειακό, χθες πρωινές ώρες το όγδοο θύμα προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο της δράσης τους.

 
Πρόκειται για 80χρονη, η οποία διαμένει μόνη της -όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις περιπτώσεις θυμάτων που έχουν πέσει θύματα του διδύμου των ληστών- σε μονοκατοικία στην οδό Κύπρου κοντά στον Περιφερειακό. Δηλαδή η δεύτερη ληστεία μέσα σε 24 ώρες πραγματοποιήθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την προηγούμενη μονοκατοικία – στόχο.
 
Ο «ψηλός» και ο «κοντός», σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων, έδειξαν να αγριεύουν τις διαθέσεις τους, καθώς σε καμία περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στο Βόλο δεν είχαν προχωρήσει στο επόμενο χτύπημα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον προηγούμενο.
 
Μετά από τις δύο – τρεις πρώτες επιθέσεις σε μοναχικούς ηλικιωμένους διαπιστώθηκε ότι έθεταν σε εφαρμογή το νέο σχέδιο τους κάθε 10 έως 15 ημέρες.
 
Ούτε όμως είχαν επιλέξει το επόμενο θύμα ληστείας τους σε κοντινή απόσταση από το προηγούμενο, όπως αντίθετα συνέβη στην προκειμένη περίπτωση.
 
Με δεδομένη τη σημαντική διαφοροποίηση στον τρόπο δράσης τους ενδέχεται πίσω από τις μάσκες των δραστών που μπούκαραν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στο σπίτι της πλούσιας 88χρονης στην οδό Ιωλκού να μην βρίσκονται οι ληστές με τα μαύρα. Κάτι που σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα προκύπτει για τη χθεσινή ληστεία της 80χρονης.
 
Εάν, πάλι είναι οι ίδιοι δράστες, τότε έχουν αγριέψει επικίνδυνα τη δράση τους, γεγονός που προβληματίζει ακόμη περισσότερο τις αστυνομικές αρχές.
 
 
Για 50 ευρώ
Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, οι ληστές απείλησαν και βασάνισαν την 80χρονη ηλικιωμένη για μόλις 50 ευρώ. Αυτό ήταν όλο το ποσό που βρήκαν μέσα στο σπίτι της μοναχικής γυναίκας, αφού έψαξαν για δύο ώρες περίπου όλους τους χώρους του σπιτιού της.
Οι ληστές έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα και τα χέρια τους, διέρρηξαν το παράθυρο ισόγειας μονοκατοικίας, όπου διαμένει μόνη της η 80χρονη παθούσα και υπό την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού την ράπισαν στο πρόσωπο για να κάμψουν κάθε αντίσταση.
 
Μόλις βρήκαν τα 50 ευρώ και διαπιστώνοντας ότι δεν είχε άλλα χρήματα, της έδεσαν τα χέρια με αυτοκόλλητη ταινία, έκοψαν τη συσκευή σταθερού τηλεφώνου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου