ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις 23 υπαλλήλων στη ΔΕΥΑΜΒ

προσλήψεις-23-υπαλλήλων-στη-δευαμβ-404119

Πρόκειται για μόνιμους υπαλλήλους, που θα στελεχώσουν την υπηρεσία καλύπτοντας σημαντικά λειτουργικά κενά

Πιάνουν δουλειά από τις 2 Σεπτεμβρίου οι 23 νέοι μόνιμοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, που επιλέχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ για να καλύψουν κενές θέσεις στην επιχείρηση. Οι προσλήψεις πρόκειται να επικυρωθούν στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στη μία το μεσημέρι.

Πρόκειται για 23 μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι προσλαμβάνονται στη ΔΕΥΑΜΒ μέσω της προκήρυξης 3Κ. Συνολικά από την επιχείρηση είχαν ζητηθεί 28 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων, ωστόσο οι πέντε δεν έκαναν δεκτό τον διορισμό τους και η διοίκηση της επιχείρησης έστειλε έγγραφο στο ΑΣΕΠ να ορίσει τους επόμενους πέντε επιτυχόντες.

Οι προσλήψεις έγιναν μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του οποίου ήρθη η απαγόρευση που ισχύει στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά μόνο για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των Δήμων υπό την προϋπόθεση οι μισθοί να καλύπτονται από τα δημοτικά ταμεία.

Στο πλαίσιο αυτής της προκήρυξης, η ΔΕΥΑΜΒ είχε ζητήσει 28 προσλήψεις με βάση τις κενές θέσεις στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Πριν από δύο μήνες ήρθε η απάντηση από το ΑΣΕΠ στη ΔΕΥΑΜΒ, η οποία με τη σειρά της απέστειλε επιστολή στους διορισθέντες να απαντήσουν με υπεύθυνη δήλωσή τους αν αποδέχονται την πρόσληψη και πλέον αναμένονται οι τελικές υπογραφές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιο Παπαευσταθίου πρόκειται για μονίμους υπαλλήλους Δ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε. διαφόρων ειδικοτήτων, όπως πολιτικών μηχανικών, μηχανολόγων μηχανικών, διοικητικών, τοπογράφων, εργοδηγών, ηλεκτρολόγων, χημικών μηχανικών και καταμετρητών.

«Το προσωπικό, με το οποίο ενισχύονται οι υπηρεσίες, θα συμβάλλει στην καλή λειτουργία της επιχείρησης και κυρίως στους τομείς του βιολογικού και της ύδρευσης. Δυστυχώς η προκήρυξη δεν περιλάμβανε ειδικότητες υδραυλικών, που είναι επίσης απαραίτητοι στη ΔΕΥΑΜΒ και οι θέσεις θα καλυφθούν με εποχικό προσωπικό», σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου.

Στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ θα γίνει η αποδοχή της πρόσληψης 23 ατόμων σε πρώτη φάση και θα ακολουθήσει η πρόσληψη επιπλέον πέντε μόλις το ΑΣΕΠ ορίσει ισάριθμους επιλαχόντες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου