Αλλαξε όψη το «Δος ημίν»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-20, 18:52:03
Αλλαξε όψη το «Δος ημίν»

Ανοιξε και πάλι χθες το κέντρο σίτισης απόρων στον Αγιο Νικόλαο Βόλου

 

Αλλαξε κυριολεκτικά πρόσωπο το «Δος ημίν», η ναυαρχίδα του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης που διήρκεσαν δεκαοκτώ μέρες. Το ανακαινισμένο, πλέον, κέντρο σίτισης απόρων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου άνοιξε και πάλι χθες τις πύλες του, προσφέροντας ζεστό φαγητό σε διακόσια περίπου άτομα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επισκέφτηκε χθες τον χώρο που είναι πλέον πιο φωτεινός, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί παντού και το μενού της ημέρας, φακή, ψωμί και σταφύλι, προσφέρθηκε με φροντίδα στους άπορους της πόλης.

Οι εργασίες ανακαίνισης του χώρου, που λειτουργεί ακατάπαυστα 365 μέρες τον χρόνο, προσφέροντας καθημερινά ζεστό φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη, επεκτάθηκαν και στη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού που λειτουργεί διαρκώς σε καθημερινή βάση, επί δύο δεκαετίες.

Οι εθελόντριες, στυλοβάτες της προσπάθειας, ήταν στις θέσεις τους για να προσφέρουν με χαμόγελο και ευγένεια το φαγητό της ημέρας στους σιτιζόμενους.

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού του Βόλου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των γενικότερων παρεμβάσεων συντήρησης του ναού που προγραμματίζονται, με επίκεντρο την στέγη και τους εξωτερικούς χώρους.

Οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του «Δος ημίν» κρίθηκαν αναγκαίες, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται περίπου σε 10.000 ευρώ. «Ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα συγκεντρωθεί αυτό το ποσό» είπε ο π. Χαρίλαος.

Το κέντρο σίτισης του Αγίου Νικολάου Βόλου δημιουργήθηκε από τον λαό για τον λαό και στηρίζεται στην κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη των ενοριτών και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα.

Χάρη στις προσφορές αγάπης, σε τρόφιμα, λάδι, αλλά και χρήματα, το «Δος ημίν» παραμένει μια μεγάλη αγκαλιά για πλήθος απόρων, μοναχικών ατόμων και οικογενειών που δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν ούτε τα αναγκαία. Καθημερινά τους περιμένει ένα πιάτο ζεστό φαγητό και το έκδηλο ενδιαφέρον της τοπικής εκκλησίας, που συνεχίζεται αδιάπτωτο, για πολλά χρόνια.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=