ΤΟΠΙΚΑ

37 κενά ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

37-κενά-ειδικοτήτων-στην-πρωτοβάθμια-εκ-404436

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των αποσπάσεων για να «εμφανιστούν» τα κενά στα σχολεία

Αντίστροφα για το πρώτο κουδούνι, που θα σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μετρούν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Είκοσι δύο ημέρες, όμως, πριν τον Αγιασμό και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών για να υπάρχει σαφής εικόνα των κενών στα σχολεία που θα κληθούν να καλύψουν αναπληρωτές.

Χθες εξέπνευσε η προθεσμία κατάθεσης ανάκλησης των αποσπάσεων από εκπαιδευτικών και αναμένεται η ανακοίνωση των αποσπάσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα καταγραφτούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, τα οποία αν δεν καλυφθούν από τους αποσπασμένους στον νομό θα κληθούν αναπληρωτές.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής εικόνα που υπάρχει, σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας φαίνεται να υπάρχει επάρκεια σε δασκάλους στη χερσαία Μαγνησία, ενώ θα χρειαστούν κάποιες επιπλέον πιστώσεις για νηπιαγωγούς, καθώς στα νηπιαγωγεία η κατάσταση είναι οριακή. Όπως ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, κενά φαίνεται ότι θα υπάρχουν τόσο σε δασκάλους και νηπιαγωγούς όσο και σε ειδικότητες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, που θα πρέπει να καλυφθούν από αναπληρωτές.

Σήμερα πάντως πρόκειται να ανακοινωθούν τα κενά που υπάρχουν στις ειδικότητες στον νομό για να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς στη διάθεση. Πρόκειται για συνολικά 37 κενά ειδικοτήτων και συγκεκριμένα 20 εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, 10 αγγλικών και 7 μουσικών.

«Εως τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων και ο διορισμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στις 2 Σεπτεμβρίου που θα συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων για να προγραμματίσουν τη νέα εκπαιδευτική χρονιά θα πρέπει να είναι όλοι στις θέσεις τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται εξάλλου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. «Μόλις ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις είμαστε σε ετοιμότητα να περάσουμε τα δεδομένα και να δούμε τι κενά προκύπτουν στα σχολεία προκειμένου άμεσα να ζητήσουμε αναπληρωτές», ανέφερε η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, Ρηγώ Φασουράκη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου