ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή Κρασιού: Οι πελάτες… ήταν ράμπο του ΣΔΟΕ

γιορτή-κρασιού-οι-πελάτες-ήταν-ράμπο-404501

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ένταση οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης στη Μαγνησία. Το περασμένο Σάββατο στο μικροσκόπιο των ελεγκτών βρέθηκαν καταστήματα εστίασης στη Ν. Αγχίαλο και τον Αλμυρό.

Κλιμάκιο ελεγκτών ανά δύο άτομα προχώρησε σε διακριτικούς ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων και διαπίστωσε συνολικά τέσσερις παραβάσεις. Στη Νέα Αγχίαλο ταβέρνα δεν είχε κόψει τέσσερις αποδείξεις με αποτέλεσμα να βεβαιωθεί πρόστιμο 250 ευρώ, ενώ αντίστοιχο πρόστιμο κόπηκε και για ελεύθερο επαγγελματία που διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν έκοβε παραστατικά στοιχεία παρά την παροχή υπηρεσιών.

Δύο ήταν και τα καταστήματα που διαπιστώθηκε ότι φοροδιέφευγαν στον Αλμυρό, όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα σε μία καφετέρια και μία πιτσαρία για μη έκδοση αποδείξεων.

Επισημαίνεται ότι το περασμένο Σάββατο τόσο στη Νέα Αγχίαλο, όσο και στον Αλμυρό ήταν σε εξέλιξη διάφορες διοργανώσεις όπως η γιορτή κρασιού.

Η παρουσία των ελεγκτών ήταν έτσι διακριτική ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα με τους επισκέπτες, ενώ και το σύνολο των επαγγελματιών ήταν συνεργάσιμο με τους ελεγκτές και δεν υπήρξε κανένα απολύτως σκηνικό έντασης.

Οι εξορμήσεις των ελεγκτών συνεχίζονται ανά τακτά διαστήματα τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική Μαγνησία με έμφαση στο τουριστικό κομμάτι, καθώς διαπιστώνεται ότι υπάρχει υψηλή παραβατικότητα.

Ενδεικτικά από σύνολο έξι επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν το περασμένο Σάββατο οι τέσσερις δεν έκοβαν παραστατικά στοιχεία. Για το εάν αυτές είναι υπότροπες ή όχι και τη λήψη περαιτέρω μέτρων αυτό θα διαπιστωθεί από τις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Εφορίες.

Επισημαίνεται ότι παράλληλα με την ΥΕΔΔΕ ελέγχους για έκδοση αποδείξεων διενεργούν και οι υπάλληλοι των Δημόσιων Οικονομικών Εφοριών, ενώ επιθεωρητές εργασίας βρίσκονται επί ποδός για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα της ασφαλιστικής κάλυψης και της τήρησης ή όχι του ωραρίου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου