ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας προτείνει το ΚΚΕ

ενιαίο-κρατικό-φορέα-ενέργειας-προτε-404766

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σκοπέλου για τα προβλήματα που προκαλούν οι διακοπές ρεύματος

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκαλούν στη Σκόπελο οι απανωτές διακοπές ρεύματος την περίοδο κορύφωσης της τουριστικής κίνησης στο νησί υπογραμμίζονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος – ΚΟΒ Σκοπέλου, καλώντας τους Σκοπελίτες να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι:

«Χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι που μπόρεσαν να έρθουν για διακοπές «με την ψυχή στο στόμα», οι ιδιοκτήτες των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, οι καταστηματάρχες της εστίασης βρίσκονται αντιμέτωποι με απρόβλεπτες καταστάσεις, αφού οι βλάβες με την παραμικρή βροχούλα, αλλά και χωρίς να κουνιέται φύλλο, όπως το βράδυ του Σαββάτου, είναι στην ημερήσια διάταξη, προκαλώντας ζημιές και σε επαγγελματικό και οικιακό εξοπλισμό, που πρέπει να αποζημιωθεί εξ ολοκλήρου».

Παράλληλα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η συμπίεση του λειτουργικού κόστους της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ στο όνομα της «εξυγίανσης» των οικονομικών της επιχείρησης, σημαίνει ανεπαρκή και ασυντήρητα δίκτυα, υποστελέχωση υπηρεσιών, εργολαβικούς εργαζόμενους με τσακισμένα δικαιώματα».

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής «υπάρχει λύση που μπορεί να ικανοποιήσει το σύνολο των αναγκών του λαού, με ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό, με συνδυασμένη αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πόρων της χώρας, ώστε να μειώνεται η ενεργειακή της εξάρτηση, με σταθερές θέσεις ασφαλούς εργασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου και κυρίως φθηνή ενέργεια με πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Οι Σκοπελίτες και οι Σκοπελίτισσες δεν πρέπει να μείνουν άπραγοι απέναντι σε αυτήν τη μίζερη πραγματικότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν για τα κέρδη των λίγων, αλλά μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους.

Στην οργάνωση της πάλης προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΚΟΒ Σκοπέλου θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου