ΤΟΠΙΚΑ

Ομολόγησαν οι ληστές της Νεάπολης

ομολόγησαν-οι-ληστές-της-νεάπολης-430006

Τη ληστεία στην κατοικία οικογένειας στη Νεάπολη στις 22 Ιουνίου, η οποία συγκλόνισε το Βόλο καθώς ο 42χρονος ιδιοκτήτης της μαχαιρώθηκε όταν αντιλήφθηκε τους τέσσερις δράστες μέσα στο σπίτι του και πάλεψε μαζί τους, εξιχνίασε η Αστυνομία.
Πρόκειται για τη συμμορία υπηκόων Αλβανίας, η οποία διέπραξε το άγριο διπλό φονικό τον περασμένο μήνα σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στη Βέροια.
Οι δύο από τους τέσσερις της συμμορίας, ηλικίας 21 και 30 ετών, συνελήφθησαν χθες σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο δραστών.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι λίγες μέρες πριν το φονικό της Ημαθίας εισήλθαν στο σπίτι 42χρονου στο Βόλο με στόχο να τον ληστέψουν κι όταν ο άνδρας αντιλήφθηκε την παρουσία τους δεν δίστασαν να τον μαχαιρώσουν, επιφέροντάς του τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

 

Στα ίχνη των ληστών-δολοφόνων είχε φτάσει λίγες ημέρες μετά την αιματηρή εισβολή στο σπίτι του 42χρονου στη Νεάπολη η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όταν με βάση τις καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων εντόπισε το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν. Με αυτό εγκατέλειψαν το Βόλο. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Κατερίνη και έγινε φύλλο και φτερό. Τα ευρήματα DNA αποκάλυψαν την ταυτότητα των δραστών.
Πλέον εν αμφιβόλω τίθεται η ενοχή για τη ληστεία στη Νεάπολη, αλλά και την απόπειρα ληστείας σε ένα ακόμη σπίτι οικογένειας το ίδιο βράδυ στο Φυτόκο, του 21χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος φυλακών έπειτα από την απολογία του στον Ανακριτή.
Ο 21χρονος ήταν μεταξύ των δεκάδων ατόμων που είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι για τις δύο ληστείες σε Νεάπολη και Φυτόκο και συνελήφθη, όταν αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από μέλη και των δύο οικογενειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου