ΤΟΠΙΚΑ

Επικίνδυνα τοιχία στη Μακρυράχη απειλούν ιδιοκτησία

επικίνδυνα-τοιχία-στη-μακρυράχη-απει-406888

Επί τέσσερα χρόνια δημότης δεν μπορεί να βάλει ούτε στύλο της ΔΕΗ – «Η εργολαβία έχει δημοπρατηθεί» απαντά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνει, όπως περιγράφει σε επιστολή του προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δημότης στην περιοχή της Μακρυράχης. Πριν από τέσσερα χρόνια είχε καταθέσει αίτημα στη δημοτική αρχή ζητώντας την αποκατάσταση επικίνδυνων τοιχίων που έχουν πάρει κλίση προς το εσωτερικό του κτήματός του κι ακόμη δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Σύμφωνα με τον ιδιώτη, τα επικίνδυνα τοιχία του δρόμου έχουν πάρει κλίση προς το εσωτερικό της ιδιοκτησίας του με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε καν να κατασκευάσει τον μόνιμο στύλο της ΔΕΗ. Ούτε καν τον στύλο της κεντρικής πόρτας δεν μπορεί να φτιάξει, ούτε να βάλει το αυτοκίνητό του μέσα στο κτήμα του.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι στις πλημμύρες του 2018 το σπίτι του υπέστη μεγάλες ζημιές. «Με τα ψέματα και την αδιαφορία πέρασαν τέσσερα χρόνια και έρχεται ο επόμενος χειμώνας», αναφέρει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αποστόλης Κοντογιώργος, μόλις υποβλήθηκε το αίτημα βγήκε αμέσως εργολαβία από τον Δήμο για την επισκευή του τοιχίου του δήμου, προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. «Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να εγκατασταθεί ο εργολάβος ακολούθησαν οι πλημμύρες του 2018 και η ζημιά από 10.000 ευρώ έγινε 50.000 ευρώ. Αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τον διαγωνισμό και να προκηρύξουμε νέο.

Πλέον το έργο έχει ενταχθεί στην εργολαβία των 849.0000 ευρώ που αφορά σε αποκαταστάσεις στη Ζαγορά και στην Τοπική Κοινότητα Τσαγκαράδας. Εχει δημοπρατηθεί και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η κατακύρωση του πρακτικού του διαγωνισμού και θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος», σημειώνει ο κ. Κοντογιώργος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου