ΤΟΠΙΚΑ

Αίσιο τέλος για ερασιτέχνη ψαρά ~ Στιγμές αγωνίας για 64χρονο στην Νταμούχαρη

αίσιο-τέλος-για-ερασιτέχνη-ψαρά-στιγμ-407235

Πήγε για ψάρεμα με πετονιά και για επτά ώρες τα ίχνη του είχαν χαθεί – Στιγμές αγωνίας για την οικογένειά του – Ναυαγοσωστικό σκάφος τον εντόπισε και τον διέσωσε

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 64χρονου, ο οποίος βγήκε για ψάρεμα και επί επτά ώρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής, στήθηκε χθες στα παράλια του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ο 64χρονος, που περνά τις διακοπές του μαζί με την οικογένειά του στην Νταμούχαρη, είχε βγει με μικρή πλαστική βάρκα για να ψαρέψει με πετονιά κοντά στην ακτή, πριν όμως το καταλάβει και μπορέσει να αντιδράσει παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα. Το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους εντόπισε και διέσωσε τον 64χρονο βάζοντας τέλος στις στιγμές αγωνίας που βίωσε η οικογένειά του.

Η περιπέτεια για τον 64χρονο ξεκίνησε στις έξι χθες το πρωί. Ενημέρωσε την οικογένειά του ότι θα πήγαινε για ψάρεμα. Χρησιμοποίησε μικρή πλαστική βάρκα για να μπορέσει να ψαρέψει λίγο πιο μακριά από την ακτή στην παραλία της Νταμούχαρης.

Σύμφωνα με τον Λάμπρο Λιάρο από την Lifeguard Volos, που έχει αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών στους Δήμους Βόλου και Ζαγοράς – Μουρεσίου, εκείνη την ώρα έπνεαν βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι που μπορεί να μην ήταν ισχυροί, προκαλούσαν όμως πλαϊνό κυματισμό και μπορούν εύκολα να παρασύρουν πλαστικές βάρκες και στρώματα θαλάσσης.

Από τις 6 το πρωί ο 64χρονος δεν φαινόταν στον ορίζοντα. Μέλη της οικογένειάς του άρχισαν να ανησυχούν όταν οι ώρες περνούσαν και ο ίδιος δεν επέστρεφε. Προσπαθούσαν να εντοπίσουν το βαρκάκι στη θάλασσα, αλλά δεν φαινόταν το παραμικρό.

Αμεσα ενημέρωσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και εξέφρασαν την αγωνία τους.

Στις 12:39 ειδοποιήθηκε η Lifeguard Volos να επιχειρήσει έρευνα και διάσωση στη θαλάσσια περιοχή. Το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους έπιασε αμέσως δουλειά. Η χειρίστρια Μαρία Ραφαηλίδη και η ναυαγοσώστρια Χριστίνα Φιλιππάτου άρχισαν να «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή αναζητώντας τα ίχνη του 64χρονου.

Τον εντόπισαν στη 1:07 το μεσημέρι μίλια μακριά από την ακτή εκκίνησης της περιπέτειάς του, ανοιχτά του Μυλοπόταμου. Ηταν σε καλή κατάσταση αν και τρομοκρατημένος. Φορούσε το ψάθινο καπέλο του για να προστατευτεί από τον ήλιο και προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Το ναυαγοσωστικό σκάφος πλησίασε με προσεκτικούς ελιγμούς την πλαστική βαρκούλα. Το πλήρωμα κατάφερε να επιβιβάσει τον 64χρονο και πήρε και τη βάρκα του με τα σύνεργα του ψαρέματος. Τον οδήγησαν στην ακτή περίπου στις 2 το μεσημέρι, όπου τον περίμεναν ανακουφισμένοι οι δικοί του άνθρωποι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου