ΤΟΠΙΚΑ

Στην Εύβοια ο Νίκος Ντίτορας

στην-εύβοια-ο-νίκος-ντίτορας-407621

Ο Συντονιστής συμμετείχε στις δράσεις σχεδιασμού αντιμετώπισης της μεγάλης πυρκαγιάς

Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας, μόλις ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας την Τρίτη 13 Αυγούστου για την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς στην Κεντρική Εύβοια, μετέβη άμεσα στον τόπο της πυρκαγιάς, αφού προηγουμένως είχε δώσει εντολή για άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εμπλέκονται σε αρχικό στάδιο.

Κατά την πρώτη ημέρα των πυρκαγιών ο Συντονιστής συμμετείχε στις δράσεις και στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στις περιοχές του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας και νέο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, το Διευθυντή Σχεδιασμού ΚΑΙ Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κ.Φοίβο Θεοδώρου, την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ζωή Φτίκα, τον Διευθυντή Δασών Ν. Ευβοίας κ. Αθανάσιο Ξηρογιάννη και το Δασάρχη Χαλκίδας κ. Γεώργιο Θαλασσινό.

Στη συνέχεια μετέβη στον τόπο εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο,τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γεώργιο Ψαθά καθώς και με στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Την επόμενη ημέρα ο Συντονιστής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το κινητό συντονιστικό κέντρο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη.

Ο Συντονιστής μαζί με στελέχητων Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης διενήργησαν αυτοψία σε όλες τις περιοχές που κάηκαν.

Τέλος, ο Συντονιστής ευχαριστεί θερμά το προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών του Ν.Ευβοίας για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συμμετοχή τους στις ενέργειες αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου